Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding voor Kwekerij De Stadsweiden

Tholen - “Het bedrijf van de buurman komt maar één keer te koop”, lacht Jan van Straaten van Kwekerij De Stadsweiden. Door de overname van naastgelegen kas in Ens breidt de hortensiakweker uit met 3 hectare. Hoewel het bedrijf twee jaar geleden al 2,5 hectare nieuwbouw plaatste in Ens, wilden Johan en Jan de kans die zich voordeed niet aan zich voorbij laten gaan.

Jan van Straaten en Ruud den Engelsman.

Toenemende vraag
Kwekerij De Stadsweiden levert hortensia’s aan retail en bouwmarkten. “De kleine daghandel doen we niet, het liefst leveren we op bestelling. Het aantal orders van onze klanten blijft groeien en tot nu toe huurden we steeds extra ruimte om aan de vraag te voldoen. Door deze uitbreiding hoeft dat niet meer.” Dat de vraag naar hortensia’s groot blijft, komt volgens Jan doordat hortensia’s zowel in de kamer als in de tuin een graag geziene plant is. “Het is een heester die lang sierwaarde houdt. Het is een waterminnende plant waar iedereen mee om kan gaan. Bovendien zijn er steeds meer kleuren en soorten beschikbaar en wordt het assortiment regelmatig uitgebreid.”

Scherminstallaties
De kwekerij schakelde Luiten Greenhouses in om de nieuwe locatie klaar te maken voor de hortensiateelt. Het bedrijf uit De Lier realiseerde in 2017 drie scherminstallaties, rolgevels en twingevels in de nieuwbouw en een jaar later werden de verduisteringsinstallaties gerenoveerd. In de nieuwe locatie zal Luiten Greenhouses het bovenscherm gaan renoveren. Er worden twee scherminstallaties onder het bovenscherm gemaakt en er komen nieuwe rolgevels.

Verschillende doeken
Inmiddels ligt er in totaal +/- 15 hectare verschillende doeken van Ridder Climate Screens in de kassen van Stadsweiden. Dit verschilt van energie, diffuus en verduisteringsdoek.

Een project waar Luiten Greenhouses en Kwekerij Stadsweiden samen met veel plezier aan werken. Zowel de kweker als de toeleverancier kunnen niet wachten op het eindresultaat en dat de kas weer vol komt te staan met prachtige hortensia’s.

Kom in de kas
Wie benieuwd is naar de locatie van Kwekerij De Stadsweiden in Ens, kan op zaterdag 6 april een kijkje nemen tijdens Kom in de Kas. “Het is voor ons de eerste keer dat we eraan meedoen”, vertelt Jan. “We zitten in een leuke straat waar genoeg is te zien.”

Voor meer informatie:

Kwekerij Stadsweiden
T: 0341 - 413218
E: info@kwekerij-stadsweiden.nl
www.kwekerij-stadsweiden.nl


Luiten Greenhouses
Kijckerweg 95
2678 AC De Lier
Tel: +31 (0)174-624486
info@luiten-greenhouses.nl
www.luiten-greenhouses.com