Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
California Spring Trials

Waar zit de bloemenminnende Amerikaan op te wachten?

De California Spring Trials zitten er weer op. Zoals elk jaar toonden de veredelaars zich weer van hun beste kans en zetten ze de mooiste en meest bijzondere nieuwe variƫteiten op de planken. Ook worden dan een aantal trends zichtbaar, die we hieronder hebben geprobeerd uit te lichten.

Bontbladerig
In de groene en bloeiende planten lijkt de nadruk te leggen op rijk geschakeerde bladeren. De accentjes en gekleurde randjes en bladnerven en schaduwpatronen kunnen op veel belangstelling rekenen


Alstroemeria Colorita Katiana van Royal Van Zanten was, volgens sales manager Nico Laan, een van de meest gefotografeerde soorten in de stand. Volgens Nico ze hem dat in het, op z'n Engels, 'variegated leaves'

Kleuren
Een beetje zoals de blijmoediger Zuid-Europeaan, is naar het schijnt ook de Noord-Amerikaan geneigd bonte kleuren en grote bloemen te prefereren boven zachtere tinten en subtielere bloemen. Echter, ook het kleinere bloempje a la de santini zie je meer en meer, en ook het in elkaar overlopen van kleuren, wat je bij verschillende hortensia variƫteiten ziet, wordt interessant gevonden.


Aramis Lemon & Pink van Benary+. Deze Argyranthemum fruescens (struikmargriet) heeft tweekleurige bloemen, die door de tijd heen in elkaar overlopen en in intensiteit toenemen


Bossa Nova Night Fever Papaya van Flora Nova (op de Noord-Amerikaanse markt verkocht door Syngenta). Naar eigen zeggen is het de eerste begonia boliviensis uit zaad met donkere bladeren.

Mixes
Ook is,of beter blijft, de mix populair. Voor de veredelaar is het echter een hele uitdaging de verschillende varieteiten zo goed op elkaar af te stemmen


Manfred Mehring-Lemper van Westhoff, met een van Didelta varieteiten genaamd Silver Strand. Deze succulent blijkt in de pot goed te combineren met andere planten.

Easy
Maar niet alleen de consument moet gepleased worden, ook de kweker moet, vanzelfsprekend, met een nieuw soortje uit de voeten kunnen. 'Easy' lijkt wat dat aan gaat het toverwoord. De kweker houdt van bloei, resistentie, uniformiteit en compactheid. Met het oog op die resistentie, verdienen vooral Imara van Syngeta en de Beacon series van PanMaerican Seed vermelding. Deze veredelaars hebben de impatiens resistent weten te maken voor meeldauw.


Links Ruud Brinkkemper en Lisa Lacy van PanAmerican Seed met de Beacon impatiens, en rechts Brandon Willis van Syngenta met de Imara.

Voor de retail, tot slot, moeten planten vooral veel kleur hebben. Ze moeten, zoals dat heet, 'visueel aantrekkelijk'  zijn; de plant moet op het eerste gezicht tonen waarin het uniek en onderscheidend is.


Jason Twaddell van Ball FloraPlant met de calibrachoa
Caberet Good Night Kiss, een nieuwe varieteit in Caberet series. Naar eigen zeggen bloeit de plant wanneer de dagen tenminste 11 lichturen hebben, en blijven de bloempjes ook in het schap, waar doorgaans minder licht bijkomt, mooi.


Verbena Vanessa Compact van Danziger. De plant kan wel wat warmte verstouwen en de gehele serie is tevens meeldauw resistent. 

Fotoreportage
Maandag as volgt op deze plaatst een uitgebreide fotoreportage van de CAST 2019.

Publicatiedatum: