Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SlijkermanKalanchoë en Beekenkamp gaan samen Noord-Amerikaanse markt aanvliegen

Beekenkamp Plants en SlijkermanKalanchoë hebben ingestemd met een samenwerking die onmiddellijk van kracht is voor de Noord-Amerikaanse markt. SlijkermanKalanchoë, een familiebedrijf, is gespecialiseerd in de veredeling en productie van enkelbloemige en dubbelbloemige Kalanchoë.

Beekenkamp Plants biedt de volledige lijn van de opgepotte SlijkermanKalanchoë exclusief aan op de Noord-Amerikaanse markt. De productie zal worden gestart op de Beekenkamp locatie in Oeganda in combinatie met de Begonia-productie. Voor het seizoen 2019-2020 is de productie nog beschikbaar van de locatie Slijkerman in Kenia.

Zowel de enkele als de dubbele bloemen Diamond-serie zijn uniform in groeiwijze en bloei en vereisen minimale PGR. De Serenity-serie biedt 15 kleuren die volledig uniform zijn als gevolg van veredelen met genetische mutatie. De veredeling richt zich op unieke kleuren, bloemgrootte en houdbaarheid.

Met deze uitbreiding versterkt Beekenkamp Plants zijn positie als leverancier van kamerplanten op de Noord-Amerikaanse markt.

Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Plants Ornamentals, zegt over de toevoeging: “Ik ben erg enthousiast over onze samenwerking met SlijkermanKalanchoë. Het toevoegen van deze unieke lijn van Kalanchoë komt ten goede aan onze telers in Noord-Amerika om toegang te krijgen tot meer genetica uit een betrouwbare bevoorradingsketen. Daarnaast kunnen onze kwekers hun retailklanten een bewezen nieuwe genetica en toekomstige noviteiten aanbieden.”

Stefan Slijkerman, eigenaar van SlijkermanKalanchoë, zegt over de samenwerking: “Ik ben erg trots op de behaalde innovatieve resultaten als gevolg van onze inzet voor intensieve Kalanchoë veredeling in het afgelopen decennium. We zien Beekenkamp Plants als een betrouwbare partner voor het grondgebied van Noord-Amerika met een breed netwerk. We kijken ernaar uit om samen te werken om telers in staat te stellen om toegang te krijgen tot onze sterke genetica.”


Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
www.beekenkamp.nl

 

Slijkerman Kalanchoë
Veenhuizerweg 40a
1704 DP Heerhugowaard
T +31 (0) 72 571 15 02
www.slijkerman.nl

Publicatiedatum: