Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eindresultaten assortimentsvergelijking en benchmark Poinsettia 2018 - 2019

Afgelopen seizoen was het voor individuele kwekers weer mogelijk om de houdbaarheid van poinsettia’s te testen in de benchmark Poinsettia van Glastuinbouw Nederland. Ook zijn de planten in de assortimentsvergelijking weer getest op houdbaarheid. Het onderzoeksverslag met daarin de resultaten van het houdbaarheidsonderzoek is nu beschikbaar.


 
Veredelaars laten nieuwe rassen testen door ze in te sturen voor de assortimentsvergelijking. Rassen die zij willen testen zijn eerst opgekweekt op twee verschillende praktijkbedrijven (kwekerij De Bonfut en Pedro Plant). Daarna zijn ze naar de veiling gestuurd voor het houdbaarheidsonderzoek. Dit seizoen zijn 22 cultivars getest: 5 referentierassen en 17 nieuwe cultivars. De resultaten van deze testen vormen voor telers en handelaren een handvat om tot een goede cultivarkeuze te komen.

Kwaliteitscompetitie
Alle kwekers konden planten insturen voor de benchmark en namen daarmee deel aan de kwaliteitscompetitie. Voor de kwaliteitscompetitie zijn dit seizoen in totaal 52 inzendingen van 24 verschillende bedrijven binnengekomen. Het ging hierbij om 24 verschillende cultivars. In vergelijking met vorig seizoen is het aantal inzendingen weer iets gedaald (maar vergelijkbaar met de jaren vóór 2016). Ook het aantal deelnemende bedrijven is iets gedaald. De sierwaarde is in vanaf 1998 tot 2018 toegenomen van 2,5 tot 3,7 en de laatste jaren redelijk stabiel.

De resultaten van het houdbaarheidsonderzoek 2018 zijn uitgewerkt in het eindverslag 2018.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: