ShopIN, Aalsmeer

Lokale ondernemers verenigen op gezamenlijk online portal

Consumenten kopen steeds meer via het internet. De lokale middenstand verliest hierdoor klanten en omzet en met dat gegeven in het achterhoofd bedachten de twee Aalsmeerse ondernemers Ruud van Es en Willem Geleijn een concept om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen. Zij richtten ShopIN op, dat voor elke ondernemer (onder eigen naam, dus met behoud van identiteit) een webshop wil bieden met gezamenlijk transport en een gezamenlijk betaalsysteem. Voor de consument betekent dit dat hij of zij via één login bij meerdere winkels kan shoppen. 

Aldus kan ShopIN lokale ondernemers een extra afzetmogelijkheid bieden. Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn de eerste gesprekken gevoerd met enkele ondernemers en halverwege vorig jaar zijn de gemeente en Meer Aalsmeer betrokken geraakt bij het initiatief. Dit heeft weer geleid tot een subsidie vanuit de Provincie Noord- Holland om een start te maken met het concept in de regio Aalsmeer.

Veel winkeliers hebben zelf al en webshop en (te) vaak worden deze niet gevonden en ontbreekt de impulsaankoop. Meerdere ondernemers op één platform kan, zo is het idee, hier de oplossing voor zijn. Ook het achter elkaar aanrijden van koeriers in één straat zal afnemen en prijsvergelijk, indien gewenst, hoeft niet meer via folders te gebeuren, maar kan wekelijks digitaal gevonden worden.

Het grootste probleem bij internetverkoop is het handelen van retours. "Wij denken dat door de toevoeging van kennis en service (nu vaak de reden om nog bij lokale winkels te kopen) en het persoonlijke contact de retouren veel minder zullen worden en dat dit zelfs voor de lokale middenstander mogelijkheden biedt tot samenwerking met andere partijen."

Geïnteresseerde ondernemers in de omgeving Aalsmeer kunnen meer informatie opvragen via info@shopsin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven