Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PanAmerican Seed koopt programma Kitchen Minis

PanAmerican Seed heeft het programma Kitchen Minis gekocht van Dalina Genetics, een Deense veredelaar van sierplanten en eetbare planten. De aankoop omvat zowel veredelingslijnen als commerciële producten van compacte tomaten en komkommers.

Deze aankondiging komt slechts enkele jaren na de overname van Ex-Plant door PanAmerican Seed in januari 2017. De nieuwe genetica van Dalina is een aanvulling op PanAmerican Seed's brede assortiment van paprika's, verkregen van Ex-Plant. Het bedrijf kan nu een compleet assortiment van compacte groenten aanbieden voor telers wereldwijd.

"Stedelijk en kleinschalig tuinieren is een sterke trend over de hele wereld, vooral door jongere consumenten," zegt Sean Valk, Global Sales Director van PanAmerican Seed. "Met de innovatieve veredeling, die deze nieuwe genetica met zich meebrengt, in samenwerking met onze beste distributie van zaden, is er een reëel potentieel om dit segment naar een hoger niveau te tillen."

Naast hun compacte groeiwijze, die het gebruik van groei regulerende chemicaliën elimineert, is de smaak en houdbaarheid van de Kitchen Minis in de detailhandel een belangrijk aspect van de verdere veredeling. Het ontwikkelingsprogramma blijft in Denemarken, waar het zal worden samengevoegd met PanAmerican Seed-DK (voorheen Ex-Plant A/S). Dalina-veredelaar Hans Henrik Kampmann zal het programma leiden totdat het volledig is geïntegreerd in PanAmerican Seed.

"We zijn verheugd dat Kitchen Minis is toegevoegd aan het PanAmerican Seed-assortiment," zegt Kampmann. "De industrie is al bekend met deze geweldige genetica en met PanAmerican Seed zullen ze beschikbaar zijn voor nog meer telers en consumenten."

Voor meer informatie:
PanAmerican Seed
www.panamseed.com

Publicatiedatum: