Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: proef energiezuinig bewaarsysteem met dunne lagen bloembollen

Als onderdeel van Het Nieuwe Verwerken is een proef uitgevoerd met het bewaren van bloembollen in dunne lagen. Hierdoor kan worden volstaan met het circuleren van de cellucht langs de bollen, wat veel minder energie kost dan lucht door kuubkisten blazen. Bijkomend voordeel is dat met dit systeem meer bollen in een cel kunnen worden opgeslagen. Een video over de proef is hieronder te bekijken. Met de lancering van de video ‘Energiezuinig bewaarsysteem’ is de reeks video’s over de onderdelen van Het Nieuwe Verwerken compleet.

Eerder is een algemene video gemaakt over Het Nieuwe Verwerken en een video van elke stap in het proces. Deze stappen zijn: desinfectie van bloembollen, schuimen oftewel het aanbrengen van gewasbeschermingsmiddelen, detecteren en verwijderen zieke bollen en nu dus de laatste over de praktijkproef van een energiezuinig bewaarsysteem. Alle video’s zijn te vinden op www.hetnieuweverwerken.nl.

Het Nieuwe Verwerken is een onderzoeksproject voor de bloembollensector. Het doel is om betere manieren te vinden om bloembollen te bewaren en te verwerken om zodoende de ziektedruk te verlagen en milieuvriendelijker en efficiënter te werken. Tevens moet het werk arbeidsvriendelijker worden gemaakt. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onder de vlag van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. De partners zijn Wageningen University & Research, KAVB, Anthos, Machinefabriek Akerboom, Bright Spark, GMN en Greenport Duin- en Bollenstreek. Daarnaast levert het Innovatiefonds van Rabobank Bollenstreek een financiële bijdrage.

bron: Wageningen UR

Publicatiedatum: