Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lite-Cubes van Lite-Soil

Kubusjes zorgen voor minder afgekeurde zaailingen

Het werd vorige maand gelanceerd op de Myplant & Garden en kreeg meteen een innovatieprijs tijdens de show: de Lite-Cubes van Lite-Soil. Deze nieuwe kubusjes fungeren als wateraccumulatoren en zouden wateropslagcapaciteit vergroten en bodemverdichting tegengaan.

Lite-Cubes in de bodem (links) en waterkers zonder Lite-Cubes in de bodem (rechts). De waterkers groeit veel beter met de Lite-Cubes dan zonder, omdat de wortels zoeken naar de met water gevulde Lite-Cubes om zich daar te verankeren.

"Deze kubusjes kunnen eenvoudigweg in de pot (ongeveer 5% -10% vol.) aan de grond worden toegevoegd", vertelt Maximilian Geppert, Marketing en Communicatie Manager bij het bedrijf. " De kubusjes zijn groot genoeg om hun eigenschappen te behouden, terwijl ze de juiste afmetingen hebben voor gebruik in plantenpotmachines. De zaailingen zullen voldoende water hebben om zich te ontwikkelen, aangezien ze zich vanaf het eerste moment in een ideale omgeving bevinden. Bij het gebruik van de Lite-Cubes zullen zaailingen minder snel afgekeurd worden. Ook maken ze de vermeerdering van de bomen gemakkelijker en veiliger."

De kubussen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: houtvezel, PLA of polypropyleen. "De blokjes gemaakt van houtvezel en PLA zijn beide biologisch afbreekbaar, maar bij de houtvezel duurt dat één jaar en bij de PLA 5-10 jaar.

Lite-Cubes is een nieuwe toevoeging aan de Lite-Drain serie van Lite-Soil. Deze serie bestaat uit verschillende beluchtings- en irrigatiesystemen geschikt voor boomkwekerijen en landschappen. "De producten uit deze serie zijn de duurzame oplossing voor moderne, efficiënte en intelligente vergroening en irrigatie. De Lite-Cubes komen dicht bij het bestaande product Lite-Strips (een wateropslag dicht bij de wortels), maar zijn kleiner van formaat en daardoor beter geschikt op kleinere schaal. De Lite-Strips worden vooral gebruikt voor gazonirrigatie en Lite-Cubes zijn meer geschikt voor gebruik in een kleine pot."


Lite-Strips en Lite-Cubes met zand.

Lite-Strips en Lite-Cubes zijn echter ook ideaal voor zandafvoer, legt Geppert uit. "Door ze eenvoudigweg in het zand te mengen, vergroten ze de drainagecapaciteit en zorgen ze voor een betere beluchting en drainage van het behandelde gazon. Het is een nieuwe toepassing die we op de demoparkbeurs in Duitsland (23-25 juni 2019) zullen presenteren.

Voor meer informatie:
Lite-Soil GmbH
Maximilian Geppert
E-mail: maximilian.geppert@lite-soil.com  
Neustiftgasse 94 
A-1070 Wien 
F +43 1 5227310 
www.lite-soil.com 

Publicatiedatum: