Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foto's: terugblik HortiFlora Ethiopia

Tholen - Aan de zevende editie van de HortiFlora kwam afgelopen vrijdag een einde. Er werd lang uitgekeken naar deze editie - de laatste werd gehouden in 2015 - zo was te merken aan de grote belangstelling. Met bijna 120 standhouders was het de grootste editie ooit en de sfeer, zo laat de organisatie weten, was gedurende de drie dagen erg positief.  

Van linksboven mee met de klok: de president van Ethiopië, Sahle-Work Zewde, opende de show; de mooiste stand van de show was die van Klaver Flowers; die van Sher mocht er ook wezen en de Nederlands-Ethiopische rozenkwekerij Herburg Roses was vanzelfsprekend ook van de partij.

Klik hier voor een impressie van de beurs (foto's gemaakt door Jasper van Dijk, van HPP Exhibitions en Alemayehu Abera, trial specialist bij Syngenta Flowers Ethiopia)  

"De kwaliteit van de bloemen en stands was super en de opkomst van de kwekers, zowel nationaal als international was geweldig", vertelt Dick van Raamsdonk van HPP exhibitions. "Kwekers, farm managers en eigenaren waren in veel gevallen alle dagen aanwezig, iets waar de toeleveranciers met een stand op hoopten. De telers zelf waren tegelijkertijd erg blij met de grote opkomst van internationale kopers. Onder de vele kopers waren ook grote supermarkten uit Europa en veel kopers uit het Midden-Oosten.  

Ondanks de vele uitdagingen waar de Ethiopische bloemensector de afgelopen jaren voor gestaan heeft, bleek eens te meer dat Ethiopië niet heeft afgedaan als een van de belangrijkste bloemenproducerende landen ter wereld. "Deze positie heeft het niet alleen weten vast te houden, maar zal het in de komende jaren zelfs nog uitbouwen. Op de volgende editie - HortifFlora 2021 - zal hier het bewijs voor geleverd worden." 

Prijzen
Over het algemeen besteedden standhouders veel aandacht aan de decoratie en presentatie van hun stands. Dit jaar kregen de mooist gedecoreerde stands een prijs. Hieronder de winnaars:

In de categorie "Non Perishables":
Brons: Chemtex uit Ethiopië
Zilver: Bitzer uit Kenia
Goud: ACME Containers/ Cargo Lite uit Kenia/Israël
Platinum: OCP uit Marokko


De Stand van Klaver Flowers. 

In de categorie "Perishables":
Brons: Raya Hortifarms uit Ethiopië
Zilver: Interplant uit Holland
Goud: Klaver Flowers uit Ethiopië
Platinum: Mullo/Abyssinia Flowers uit Ethiopië

Klaver Flowers neemt de prijs in ontvangst. 

Uit verschillende hoeken kregen we foto's toegestuurd, waarvoor veel dank. Daarnaast werden er veel kiekjes gedeeld op social media. Hieronder een impressie:


Foto's gepost op de Twitter pagina van United Selections


Foto's gepost op de Twitter page van Holla Roses


Bron: Twitter pagina Roam Technology.


Bron: Twitter pagina Belgium in Addis Ababa


Bron: Twitter pagina Belgium in Addis Ababa

Het team en de stand van Herburg Roses Ethiopia. (Bron: Facebook pagina van Herburg Roses Ethiopia

Voor meer informatie
Hortiflora Expo
www.hortifloraexpo.com