Opening op 18 maart 2019

Italiaanse kweker Eurosa opent magazijn op Royal FloraHolland

Kleine bestellingen van verse producten verwerken. Dat was het idee van de Italiaanse kwekerij Eurosa toen het besloot te gaan investeren in een box op de veiling in Aalsmeer. Het magazijn opent op maandag 18 maart zijn deuren, blijft de hele lente open en zal ruimte bieden voor kamerplanten, cactussen, succulenten en dipladenia's. "Het stelt ons in staat een nieuwe groep klanten aan te boren", zegt Mimmo Ginevrino, die het magazijn zal beheren en de contactpersoon zal zijn voor zijn klanten.


Een deel van het team van Eurosa (met Nino Centrone, tweede van rechts) met het topmanagement van FloraHolland op de IPM Essen in Essen (Duitsland).

De initiators van het project
Ginevrino heeft dit project samen met Nadia Simone en Nino Centrone opgezet. Givirino zal van maandag tot vrijdag aanwezig zijn in het magazijn en Simone en Centrone zullen vanuit Italië werken.

Het leveren van kleinere bestellingen
Eurosa levert al jaren producten aan de veiling van FloraHolland en is uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van dipladenia's aan de veiling. Ze leverden klanten echter voornamelijk grote orders en konden geen kleinere bestellingen leveren. "Dankzij dit magazijn kunnen we ook kleinere klanten elke dag van verse producten voorzien."

Duurzame planten
Eurosa kweekt zijn planten in een kas van 85 hectare op een terrein van 217 hectare in Candela (Puglia). Ze hechten veel waarde aan duurzame groei van hun planten en gebruiken het hete afvalwater van een naastgelegen elektriciteitscentrale om hun kas in de winter te verwarmen. Het is een milieuvriendelijk proces omdat het de uitstoot van luchtverontreiniging met meer dan 70% vermindert. Op dit moment heeft Eurosa een MPS-certificering met A-kwalificatie.

Voor meer informatie:
Eurosa
Mimmo Ginevrino 
T: +39 3454636365 
Email: d.ginevrino@eurosa.it 

Nadia Simone 
Email: n.simone@eurosa.it 

Nino Centrone
Email:n. centrone@eurosa.it
T: +39 3495237427 

www.eurosa.it    


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven