Brexit-buddies bijeenkomst in het Westland

"Goede voorbereiding op Brexit levert concurrentievoordeel op"

"Als Nederlandse ondernemers zich goed voorbereiden op de Brexit, kan dat hun juist concurrentievoordeel opleveren." Dat zei staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer woensdag tijdens een ‘Brexit-buddies’ bijeenkomst in het Westland. De bijeenkomsten worden georganiseerd door MKB-Nederland en het ministerie van EZK.

Experts raadplegen
Tijdens de bijeenkomsten kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf vragen stellen aan experts van grote bedrijven als de Rabobank, ABN Amro en PostNL, en van instellingen als de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Keijzer merkte op dat er 35.000 Nederlandse bedrijven zijn die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk zonder dat ze ervaring hebben met zakendoen buiten de EU. Dat gaat dus straks veranderen met de Brexit.

Prepare for the worst
MKB-Nederland-directeur Leendert Jan Visser wees erop dat ondernemers zich nu al kunnen voorbereiden, ook al zijn er nog veel onduidelijkheden en blijft het definitieve Brexit-scenario ongewis. Zij kunnen alvast hun douanezaken regelen en hun contracten nalopen. ‘Hope for the best and prepare for the worst. Want een no-deal is angstwekkend dichtbij.’

Bron: MKB Nederland


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven