Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jim Daly van Floralife:

“Deze brand houdt onze plannen om uit te breiden niet tegen"

Het was alsof de geschiedenis zich herhaalde, toen er op zondagavond 21 oktober brand uitbrak in de productiehal van Floralife, een onderdeel van Smithers Oasis Belgium. De vicevoorzitter van Floralife en directeur Floralife/Grower Global Operations en Corporate Research Jim Daly hoopte dat het een klein brandje zou zijn toen hij het nieuws hoorde. Helaas bleek het veel erger te zijn dan dat. Driekwart van het gebouw ging verloren.


Jim Daly. 

Snel handelen
“Het eerste wat je denkt als je het nieuws hoort is of het goed gaat met alle werknemers. Het goede nieuws is dat de brand 's nachts plaatsvond en dus waren er geen werknemers aanwezig. Daarnaast was ik erg bezorgd over hoe we nu onze klanten van dienst konden zijn. De volgende dag hebben we direct een team samengesteld om een actieplan op te zetten. Ons hoofd Bedrijfstechnologie is direct gestart met het papierwerk voor de verzekering, onze verkoopdirecteur richtte zich om de impact die de brand had voor onze klanten en onze operationeel directeur is aan de slag gegaan om de productie bij andere faciliteiten te vergroten om het gat te dichten."

Extra diensten bij andere productielocaties
Bij de faciliteit waar de brand plaatsvond werden vloeistoffen en poeders geproduceerd. De meeste machines werden verwoest door het vuur. Sinds de brand worden de meeste poeders en vloeistoffen bij vier andere locaties geproduceerd. Jim : "We hebben extra diensten opgezet om producten te maken, zodat we zeker weten dat we voldoende producten aan onze klanten kunnen leveren. In het begin hadden onze klanten wel last van de verminderde productie, maar binnen een maand was de productie volledig in werking. En binnenkort zitten we weer op onze volledige capaciteit.

Tweede brand
Het was niet de eerste keer dat de Belgische productiefaciliteit van Floralife werd getroffen door een brand. "Omdat we dit eerder hadden meegemaakt, wisten we wat er moest gebeuren om snel van de gebeurtenis te herstellen. Helaas waren we voorbereid op een dergelijke gebeurtenis", zei Jim. De faciliteit dat door de brand getroffen werd wordt vervangen voor een nieuwe locatie in Opglabbeek, dat op 20 minuten rijden ligt van de oude faciliteit. “We willen in België blijven produceren, niet alleen omdat Europa een belangrijke markt voor ons is, maar ook zodat onze werknemers hun banen kunnen behouden." Bij de nieuwe faciliteit wordt extra aandacht besteed aan brandveiligheid. "Het was een pijnlijke ervaring, maar we hebben er ook veel van geleerd. In Opglabbeek worden de nieuwe machines in de komende twee tot vier maanden geïnstalleerd, en de productie zal dan volledig worden hersteld. Uiteindelijk worden we sterker van deze ervaring en krijgen we betere apparatuur, meer capaciteit en een betere brandbeveiliging."

Voor meer informatie:
Floralife®
info@floralife.eu 
www.floralife.com 

 

Publicatiedatum: