Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Saduk Usluer, ProCC:

"Arbeid- en teeltregistratiesysteem bijna plug-and-play"

Tholen - Een arbeid- en teeltregistratiesysteem dat niet alleen haalbaar is voor grote bedrijven, maar ook voor de tuinders die op 1 hectare of minder telen. Daarmee ging ProCC vorig jaar van start en inmiddels heeft het bedrijf tientallen klanten in binnen- en buitenland. Sadik Usluer: “Iedere tuinder wil zicht hebben op wat er in de paden gebeurt, maar het moet niet zo zijn dat de kostprijs zo hoog is, dat alleen tuinders met tientallen hectares een goede software kunnen aanschaffen.”

Jeffrey van Uunen en Sadik Usluer van ProCC tijdens Horticontact 2018.

Nieuwe klanten
ProCC bestaat drie jaar. De eerste twee jaar werd er uitgebreid getest bij twee bedrijven. In februari 2018 was het jonge bedrijf klaar om de markt op te gaan. Oprichters Sadik, Jeffrey en Danny presenteerden zich op de HortiContact in Gorinchem en in de maanden die volgden dienden de klanten zich aan en werd het personeelsbestand uitgebreid.

Bijna plug and play
In het noorden van het land installeerde ProCC het systeem bij een tomatenkweker die diverse snackgroenten teelt op 30 hectare. “Wij hebben altijd extra kasruimte nodig, dus we huren extra vierkante meters op verschillende locaties. Voor ons is het een uitkomst dat het arbeids- en teeltregistratiesysteem inzetbaar is op tijdelijke locaties. Het is bijna plug and play.” Een komkommerteler uit IJsselmuiden schafte het systeem aan voor zijn 10 hectare kassen. Hij vertelt over de lage investeringskosten. “De eerste jaren zijn misschien iets duurder, ook vanwege de aanschaf van smartphones, maar daarna ben je voor een paar honderd euro per hectare klaar en ligt er een gebruiksvriendelijk systeem. Onze buitenlandse medewerkers kunnen er goed mee uit de voeten."

Snelle service voor grote en kleine bedrijven
Ook in de bloemen wordt het systeem gebruikt. Een Gelderse alstroemeriakweker: “Het ProCC systeem kon voor ons helemaal op maat worden gemaakt zodat we nu ook de productie per pad kunnen volgen. We hebben daardoor heel duidelijk inzicht in alle arbeid binnen het bedrijf, precies wat we wilden. En zo kunnen we ook snel schakelen als we een foutje ontdekken.” Sadik: “Met deze klant van 1 hectare ben ik minstens zo blij als de tuinder van 30 hectare, omdat ons systeem daar voor bedoeld is. De kostprijs berekenen per hectare per jaar, waardoor het ook voor kleinere tuinders mogelijk is een goede software te hebben. Al onze klanten kunnen rekenen op 24/7 persoonlijke service. Eventuele storingen moeten zo snel mogelijk opgelost worden, omdat zijn gewas geen machine is die je uit kan zetten. Het blijft groeien en produceren en alles wat je mist in het registreren van dit proces is een gat in je data, wat gevolgen heeft voor de compleetheid en betrouwbaarheid van je data.”

Voor meer informatie:
ProCC