Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robbie Gieslink, Syngenta Flowers

"Ongeacht het seizoen hebben we eigenlijk altijd een trendkleur"

"De viooltjes zijn de aankondiger van de lente," zegt Robbie Gieslink, veredelaar bij Syngenta Flowers. Dag in, dag uit werkt Robbie aan nieuwe en verbeterde versies van 'zijn' Delta-serie, een proces dat tot 10 jaar kan duren. Zijn nieuwste aanwinst: Delta Lavender Shades.

"Deze worden dit seizoen geïntroduceerd," zegt Robbie Gieslink terwijl hij wijst op grootbloemige lila en paarse violen. "De Delta Lavender Shades. Ik denk dat het een zeer frisse, moderne kleur is." De kas is een kleurrijke zee van violen: van bordeauxrood tot wit, van de grootbloemige viola x wittrockiana tot de kleinbloemige viola cornuta.

Houd het groot
De Delta-serie bestaat uit grootbloemige planten in een bijna oneindige reeks kleuren. Een serie die zo'n dertien jaar geleden Robbie's verantwoordelijkheid werd. "Mijn voorloper Martien Gutter heeft Delta groot gemaakt en ik heb de eer om het groot te houden."

Dat is een ingewikkeld proces, waarin hij rekening houdt met verschillende belanghebbenden. "Ons doel is om het de teler zo gemakkelijk mogelijk te maken. We werken aan de vroegtijdigheid en voorspelbaarheid van de groei," legt hij uit. "Bovendien strekt deze serie zich minder uit, wat een positieve eigenschap is voor retailers, omdat dit zorgt voor een betere houdbaarheid."

Design kleur
Met de consument in gedachten breidde Robbie de Delta-serie uit met Lavender Shades, een designkleur, zoals hij het noemt. "Toch bevat ons assortiment alle kleuren van de regenboog en vele patronen en tinten. Ongeacht het seizoen hebben we eigenlijk altijd een trendkleur."

Dit brede assortiment violen van Syngenta Flowers is wereldwijd getest. "In de Verenigde Staten, Japan, Zuid- en Noord-Europa hebben we dezelfde proeven gedaan. Alle planten worden getest onder warme en koele omstandigheden. Alleen de rassen die deze tests hebben doorstaan, staan hier vandaag in de kas.

Het geheim van mooie violen in de tuin
De viool moet voor iedereen een makkelijke plant zijn. Toch heeft Robbie een aantal tips om nog langer te genieten van de kleurrijke voorjaarsbloeier. "Tijdens de zomer zitten er veel bijen op de bloemen, verwijder regelmatig de oude bloemen, zodat je een schone plant houdt. En af en toe bemesten, ze houden van voeding. Dat is het geheim! Als je dat vanaf nu doet, heb je tot mei mooie violen in de tuin.

Voor meer informatie:

Syngenta Flowers
Publicatiedatum: