Fotoreportage: Trade Fair Naaldwijk 2019

Tholen - Op de voorjaarsbeurs in Naaldwijk gaat het over het weer. Twee jaar geleden viel de beurs min of meer samen met de aanvang van de lente, vorig jaar was het rond die tijd nog te koud (en gingen viooltjes de prullenbak in), en nu is het voorjaar voor een deel al weer voorbij.

Frank Nielen was Oase Plants was helemaal in stijl voor zijn Pink Kisses; Gerard van Reijn van Elburgsmit maakt een lolletje met Yuri Westhoff van Gebr. Valstar; de mannen van Nolina, Steef de Lange en Erik Bos; en Willianne Sluiter van Sluiter-Ellwoodii 

Klik hier voor onze fotoreportage

Meer dan op de Trade Fair in Aalsmeer in november, is deze beurs dan ook georiënteerd op de handel. Er zijn minder mensen, de handel zelf is zichtbaarder aanwezig en er worden af en toe wat cijfertjes in schriftjes gekrabbeld.

De beurs zelf was naar omvang vergelijkbaar met die van vorig jaar, maar flink gekrompen t.o.v. 2017. Van de ene kant klaagt men links en rechts dat er zich te weinig eindklanten laten zien. Van de andere kant zijn het de kwekers zelf, die het laten afweten. In aanmerking genomen, dat een belangrijk gedeelte van de standhouders actief is in het tropische plantensegment (en niet primair in de tuinplanten), moet men bij zichzelf te raden gaan. Een echt antwoord moeten wij u vooralsnog schuldig blijven.


Marvin Grootendorst stond op de beurs voor het kwekerscollectief Sunsation Sunflower; Ronald Koeleman van Koleman Plants; Marco van der Goes van Houwenplant; en Michiel van de Kimmenade en Evy Latijnhouwers van Van Vlerken

Om deze trend te keren werden door de organisatie op deze editie ook toeleverende bedrijven toegelaten. Dit waren Pottery Direct, Koen Pack, Duif International, Designstar, Jacaranda, Van Nifterik Holland, Copots, Elburg-Smit, Chrysal International, Jub Holland, Lechuza Northern Europe, Dillewijn Zwapak, Desch Plantpak, Magicbox en Mate International. De meesten hiervan gaven aan met de beurs in hun nopjes te zijn, omdat ze er stuk voor stuk veel (potentiële) klanten hebben.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven