Trade Fair vandaag nog te bezoeken tot 16 uur

Warm voorjaar zorgt voor gunstige start tuinplantenseizoen

Tholen - Er kan altijd nog een Elfstedentocht komen, je kunt nooit weten, maar eind februari hebben we niet alleen een eerste voorjaartje, maar zelfs al een klein zomertje gehad. Punt is, dat (bloeiende) tuinplantenleveranciers met een mooi voorjaar een dubbel voordeel pakken: met minder energie is al een mooi product te presenteren, en de consument is weer tot kopen bereid. Het is daarom dat bij deze kwekers weinig onvertogen woorden vallen, gisteren (en vandaag) op de Trade Fair in Naaldwijk.


Maarel Orchids presenteerde een nieuwe huisstijl en hief er, in alle vroegte, een (alcoholvrij) glaasje op!

Hoewel voor jongens met voorjaarsproducten the place to be, én hoewel het plantenvak an sich nu voor het derde jaar op rij goed zaken doet, krimpt de Trade Fair Naaldwijk de laatste jaren. We tellen 239 standhouders. Wat hier de precieze reden van is weet alleen Joost. Misschien heeft men het druk zat en laat daarom lopen, misschien is men het beurzen lopen moe; of misschien rijden steeds meer kwekers, met eigen huisbeursjes en met initiatieven zoals die in het HortiCentre (die momenteel een eigen beursje organiseren), de veiling wat dat betreft in de wielen.

Joost en Freek Jansen van, jawel, Plantanious!

Tjen de Groot en Petri Brekoo van Kwekerij De Groot, die hier trots het 'Ice Age plantje' presenteren.

Om de trend een halt toe te roepen, zijn dit jaar voor het eerst dan ook bedrijven met toegevoegde waarde welkom. Een handjevol potten leveranciers en leveranciers van hoezen en printmateriaal is present.


Tom van Winden van Van Winden-Erica presenteert trots de zwarte Zamioculcas Raven

FloraHolland zelf plaatste zelf al een aardige impressie van de eerste dag (video hieronder). Later volgt op deze plaats een uitgebreide fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven