Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gonny van Saase winnaar Koopman & Co Zandhaastrofee

Als afsluiting van de Lentetuin Breezand zijn maandagavond, 4 maart, de prijzen van de Koopman & Co Zandhaastrofee uitgereikt. Tom Groot, bekend van Boer zoekt Vrouw en Eigen Huis en Tuin, mocht de prijs uitreiken aan Gonny van Saase. Op vier verschillende onderdelen (tulp, calla, bijzondere bolgewassen bloeiend en hyacint) was Gonny de beste soortenkenner.

De Koopman & Co Zandhaastrofee werd dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd. In het teken van het 35-jarig jubileum werden de deelnemers na deelname verblijd met een petitfour. Drie deelnemers gingen de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs, de Koopman & Co Zandhaastrofee. De tweede plaats werd met 147 strafpunten door Carlos van der Veek vervult. Bob Siecker eindigde met 191 strafpunten op de derde plaats. Met maar liefst 57 strafpunten stak Gonny van Saase hier met kop en schouders bovenuit en kan zij zich een terechte winnaar noemen.

In de Promo Division waarbij deelnemers aan drie (in plaats van vier) onderdelen meedoen, werd Robert van der Hulst met afstand winnaar (24 strafpunten). Bas van der Wereld werd tweede (119 strafpunten) en Nico Vonderbank (164 strafpunten) volgde op de derde plaats.

Op de losse onderdelen werden ook prijzen uitgereikt. Winnaars bij de senioren waren Ruud de Waard (tulp), Robert van der Hulst (lelie en narcis), Bo Schilder (calla), Gonny van Saase (bijzondere bolgewassen bloeiend) en Bob Siecker (hyacint). Winnaars bij de junioren waren Bram Klaver (tulp) en Joris Teeuwen (calla). Het winnende trio in de bedrijven-trio-competitie was ‘De Goudvissen’ bestaande uit Ruud Sneekes, Ruud de Waard en Robert van der Hulst met 15 strafpunten.

Tom Sijm werd dit jaar uitgeroepen tot veelbelovend juniorentalent en won hiermee de progressieprijs. Karel Kesteloo won na loting 50 kilo van de tulp ‘Street Racer’. Er wordt teruggekeken op een geslaagde soortenkenniswedstrijd.

bron: Tulpenkeuring Breezand

Publicatiedatum: