Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf genomineerden voor verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ bekend

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap.

Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar? De winnaar wordt donderdag 28 maart in De Basiliek te Veenendaal bekendgemaakt door minister Carola Schouten.

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Marc Calon (Algemeen voorzitter LTO Nederland) heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

  • De Maargies Hoeve - Melkveebedrijf met grote zorgtak op drie locaties in Kallenkotte (Overijssel)
  • Hamletz - Varkenshouderij/akkerbouw met hun duurzame varkensvleesmerk Hamletz in Beertha (Groningen)
  • Van Geel Chrysanten en Orchideeën - Plantenkwekerij met toekomstbestendig, flexibel en werken met blije mensen als bedrijfsvoering in Erica (Drenthe)
  • Agro Giethoorn - Een circulaire onderneming met vier pijlers: akkerbouw, pluimvee, energieproductie en drogen van restproducten in Giethoorn (Overijssel)
  • Fa. P.N. Slagter - Vollegrondsgroententeler van 140 ha bloemkool en eigen verkoop in Andijk (Noord Holland)

Titel én geldbedrag
De winnaar draagt vanaf donderdag 28 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van € 12.500,–. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met woensdag 27 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, ForFarmers, NVM en Hardeman Veenendaal.

Publicatiedatum: