Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Klein, Biota Nutrients:

"Organische meststof wordt license to produce"

Producenten moeten zelf de keuze maken voor organische meststoffen en niet wachten tot die verplichting vanuit de markt wordt opgelegd. Dat zegt Peter Klein, directeur en eigenaar van Biota Nutrients BV. Telers kunnen zodoende tijdig investeren in een duurzame toekomst, waardoor hun producten interessant blijven voor afnemers.

Biota Nutrients​ startte anderhalf jaar geleden als specialist op gebied van organische meststoffen en biostimulanten. Oprichter Peter Klein ontwikkelde een organische meststoffenlijn die kwalitatief naar eigen zeggen ‘het hoogst haalbare in de markt’ is. Deze producten stellen telers in staat om duurzamer en biologisch te produceren.

Hoge concentratie en zeer vloeibaar
Volgens Klein onderscheiden zijn producten zich nadrukkelijk van andere producten die worden aangeboden. “Onze meststoffen hebben een hoge concentratie, zijn enkelvoudig, hebben een zeer laag organische stofgehalte en zijn volledig schoon. Daardoor kunnen telers milieuvriendelijk telen en omdat de meststof zeer vloeibaar is, veroorzaakt deze geen verstoppingen in de druppelsystemen.”

Peter Klein werkte zelf jarenlang als kweker voordat hij in de wereld van de organische meststoffen terecht kwam. Door de jaren heen ontwikkelde hij een productpakket dat hij steeds is blijven doorontwikkelen. “Na veelvuldig testen in de praktijk, ben ik het product gaan leveren aan een klant in Zuid-Amerika en na verloop van tijd kreeg ik er meer afnemers bij in Noord-Amerika en Nederland. Dat bood mij de kans om het product verder te verbeteren, waardoor ik nu de beste mogelijke kwaliteit kan leveren.”

Een kas in Midden-Amerika waar de organische meststoffen van Biota Nutrients worden toegepast bij de teelt van biologische tomaten.

Maar daarmee heeft Klein zijn doel nog niet bereikt. “Mijn ambitie is om het product nog beter, schoner en duurzamer te maken en uit te laten groeien tot een standaard binnen de tuinbouw. Ik denk echt dat dat mogelijk is.”

Biologisch produceren
Volgens Klein bieden organische meststoffen namelijk tal van voordelen. Een argument dat vooral voor veel telers in Noord- en Zuid-Amerika zwaar weegt, is de mogelijkheid om biologisch te produceren. Maar organische meststoffen maken de plant volgens Klein ook sterker en gezonder en zorgen voor een betere beworteling.

Bovendien kunnen telers door gebruik van deze schone en milieuvriendelijke producten ook hun footprint omlaag brengen. “Steeds meer telers willen duurzaam produceren omdat de markt daar in toenemende mate om vraagt.

'License to produce'
Op termijn zullen organische meststoffen een ‘license to produce’ worden. Maar ik zou telers willen adviseren om die keuze zélf te maken en niet te wachten tot het wordt geëist. Door bewuster en dichter bij de natuur te telen, voldoe je aan de wensen van volgende generaties, waardoor jouw product gewild zal blijven. Met organische meststoffen investeer je dus niet alleen in betere wereld, maar uiteindelijk ook in jezelf.”

Voor meer informatie:
Biota Nutrients
www.biota-nutrients.nl  
info@biota-nutrients.nu 

Publicatiedatum: