Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VBW koopt ander kantoorpand

In de extra Algemene Ledenvergadering op 26 februari j.l. is door de aanwezige leden van VBW unaniem besloten in te stemmen met het voorstel om het huidige pand te verkopen en een ander kantoorpand te kopen. Een bijzonder moment in de historie van de vereniging, niet alleen omdat er nog niet eerder een extra algemene ledenvergadering is gehouden, maar vooral omdat het de grootste investering van VBW tot op heden betreft.

Het betreft een groter pand in Ede, Horaplantsoen 20, met een aantal huurders en voldoende ruimte voor VBW. Het pand is gelegen in een bosrijke omgeving, aan de rand van Ede, heeft 65 eigen parkeerplaatsen en heeft een eigen, karakteristieke en organische uitstraling, prima passend bij VBW.

Bijzondere transactie
De transactie is bijzonder, omdat het voorwaarde van VBW is dat de koper van ons huidige pand de financiering daarvan moest onderbrengen bij VBW. VBW wordt daarmee geldverstrekker, uiteraard tegen een voor ons aantrekkelijk rendement, nogal wat beter dan de huidige marktrente. En als zekerheid voor deze langlopende hypotheek (20 jaar) dient het huidige kantoor als onderpand. Daarnaast is de transactie bijzonder, omdat VBW haar pand verkoopt de verkopende partij van het nieuwe kantoorpand. In feite een ruil met bijbetaling.

Goede investering met prima mogelijkheden
Het doel achter deze transactie is meervoudig: we lossen allereerst het ruimteprobleem bij VBW op, de huidige behuizing (met groei in activiteiten, samenwerking met o.a. ADN, brancheorganisatie voor groentespeciaalzaken) was inmiddels toch krap geworden. Daarnaast, en dat is vooral op dringend advies van de financiƫle commissie, gebruiken we de ruime reserve- en kaspositie hiermee effectiever dan in de huidige situatie. En tenslotte levert de nieuwe huisvesting door bestaande en nieuwe huurcontracten een aanzienlijk beter rendement dan de huidige situatie. Een goede investering dus.

Positief advies en unaniem besluit
Voorafgaand hebben de VBW Financiƫle Commissie en de VBW-Ledenraad zich verdiept in het plan en de voorwaarden en mogelijkheden. Beide organen brachten in de ALV een positief advies uit, waarna de vergadering unaniem een positief besluit nam. Direct aansluitend besloot het VBW-Bestuur op grond van dit ALV-besluit tot het aangaan van de transactie.

Praktisch vervolg
De transactiedatum is 1 april 2019, de verhuizing zal komende zomer plaatsvinden. Nadere informatie hierover volgt. Uiteraard blijft de winkel van VBW tijdens de verbouwing/verhuizing gewoon open.

bron: VBW

Publicatiedatum: