Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse veredelaar Inochio Seikoen neemt Floritec over

Onlangs hebben het Japanse chrysantenveredelingsbedrijf Inochio Seikoen en Floritec, veredelaar van voornamelijk chrysant en celosia uit Woubrugge, een intentieovereenkomst getekend die moet leiden tot volledige overname van Floritec door Inochio Seikoen.

Met een overname, zo menen de partijen, zal enerzijds Inochio Seikoen haar wereldwijde commerciële ambities versneld gestalte kunnen geven middels het internationale distributie netwerk van Floritec. Anderzijds opent dit voor Floritec de toegang tot de Japanse markt en kan gebruik worden gemaakt van de moderne R&D faciliteiten van Inochio Seikoen in Japan. “Een win-win situatie voor beide partijen en een stimulans om de ingezette groei van Floritec met volle kracht voort te kunnen zetten”, aldus waarnemend directeur René le Clercq.

Verwacht wordt dat de afronding van het overname proces binnen afzienbare tijd plaats zal vinden.


Inochio Seikoen is een van de oudste en meest toonaangevende chrysantenveredelaars en producent van uitgangsmateriaal voor de chrysantentelers in Japan. Inochio Agriculture Research Centre beschikt over zeer moderne R&D faciliteiten voor de diagnostiek van ziekten en plagen en analyse van bodem en water.

Floritec veredelt en vermeerdert voornamelijk chrysanten en celosia’s ten behoeve van de Nederlandse en internationale markt. Bekende chrysantenrassen zijn onder meer de Rossi, Calimero en Da Vinci series.

Voor meer informatie:
Floritec Breeding
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172 518 963
F: +31 (0) 172 517 064
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu
Publicatiedatum: