Valley Springs, Colombia, breidt hortensiateelt uit met 100 hectare

"Dit megaproject stelt ons in staat onze productie met 200% te verhogen"

De Colombiaanse teler Valley Springs realiseert momenteel een nieuwe teeltlocatie op 150 hectare in Mesopotamia, Antioquia, Colombia. De 100 hectare die bestemd zijn voor de productie stellen het bedrijf in staat om de teelt van hortensia's en overige planten met 200% uit te breiden. De overige 50 hectare zullen beschermd bosgebied blijven. Tot dusver heeft het bedrijf al 39 hectare aangeplant.


Antonio Nicholls en Mike Henriquez. 

Dankzij dit 'megaproject', zoals directeur en medeoprichter Mike Henriquez het zelf ook noemt, wil Valley Springs haar aanbod aan hortenisiarassen uitbreiden om meer kleuren aan te kunnen bieden. Ook wil men meer calla's gaan telen. "35% van het areaal zal beplant worden met witte hortensia's, 35% met gekleurde en 30% met producten zoals calla's, eucalyptus en overige planten."

Momenteel zijn 39 van de 100 hectare beplant en in productie. Naar verwachting zal de productie in de tweede helft van het jaar verder toenemen. "In 2019 hopen we 2 miljoen stelen te telen." Dit komt bovenop de 5 miljoen stelen die het bedrijf nu al produceert op haar 10 teeltlocaties, die zich verspreid over de Rionegro Valley in Medelin, Colombia, bevinden. 

Naast het uitbreiden van haar productaanbod wil het bedrijf de locatie ook uitbouwen tot een soort themapark, dat aantrekkelijk is voor haar klanten, personeel, de lokale bevolking en bezoekers.

Het project zal 100 banen opleveren en hierop zijn Henriquez en het team van Valley Springs erg trots. "Niet alleen ons bedrijf zal profiteren van dit megaproject maar het draagt ook bij aan de ontwikkeling van de regio," aldus Henriquez. 

 

Voor meer informatie:
Valley Springs LLC  
www.valleysprings.co 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven