Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 maart, Dronten

Symposium 'smart omgaan met water in de tuinbouw'

Op dinsdagmiddag 12 maart organiseert Aeres Hogeschool Dronten een symposium over het slim omgaan met water in de tuinbouw. Waar water voorheen in Nederland vanzelf uit de lucht kwam vallen, worden de afgelopen zomers gekenmerkt door lange periodes van droogte. Hoe moet je omgaan met water in de tuinbouw en waar kan het beter? Verschillende sprekers zullen de nieuwste mogelijkheden in kas, maar zeker ook daarbuiten, toelichten.

Aeres Hogeschool Dronten heeft de afgelopen jaren in samenwerking met verschillende bedrijven veldproeven uitgevoerd met fertigatie. Deze techniek is niet alleen een mogelijk antwoord op de droogte, maar maakt ook de beschikbaarheid van nutriĆ«nten controleerbaar. Ruud Kaarsemaker van Groen Agro Control zal meer vertellen over het zeer nauwkeuring voeden van de plant. Daarnaast heeft de wijze waarop het water toegediend wordt veel invloed op de waterproductiviteit. Zeker wanneer water schaars en/of duur is, verdient dit aandacht. Of moeten we op zoek naar andere oplossingen, zoals rassen die efficiĆ«nter met water omgaan? Op het symposium zullen diverse sprekers een bijdrage leveren aan het zo optimaal kunnen toedienen van water en meststoffen aan de gewassen. Dit is niet alleen interessant om de schade van periodes van droogte te beperkten, maar biedt ook nieuwe kansen! 

Programma:
13:30 uur: Ontvangst met koffie en thee
14:00 uur: Welkom
14.15 uur: Fertigatie in miniknollen: de juiste voeding op het juiste moment Conno van Dam (Van Iperen) en Wim van Staveren (Aeres Hogeschool Dronten)
14:50 uur: Ion-specifiek sturen van plantenvoeding Ruud Kaarsemaker (Groen Agro Control)
15:25 uur: Veredeling oplossing voor de droogte Wiert van der Meer (Syngenta)
16.00: Bedrijvenmarkt
16.30 uur: Maximale waterproductiviteit met hoogwaardige watergeeftechnieken Arie-Jan Broere (Broere Beregening)
17:00 uur: Bedrijvenmarkt en netwerkborrel

Locatie: Aeres Hogeschool Dronten De Drieslag 4 8251 JZ Dronten

Klik hier om u aan te melden voor de middag!

Publicatiedatum: