Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwavel beschikbaar houden voor gerberateelt

Zwaveltoepassing middels verdamping is een belangrijke preventieve toepassing tegen meeldauw en levert daarmee een grote bijdrage aan een effectieve beheersing van meeldauw in het IPM-systeem gerbera. Vanuit Glastuinbouw Nederland wordt er druk geijverd voor het beschikbaar houden van zwavel voor de glastuinbouwsector, nu de zogenaamde RUB-lijst is afgeschaft.

Zwaveltablet beschikbaar voor gerberatelers
Er zijn vanuit Glastuinbouw Nederland diverse gesprekken gevoerd met de toelatingshouder Afepasa uit Spanje. Als belangrijke stap voor het opbouwen van het dossier en goed aan te laten sluiten bij de Nederlandse praktijk heeft de Coördinator Effectief Middelenpakket (CEMP) van Glastuinbouw Nederland met de toelatingshouder een gerberabedrijf bezocht. Tijdens dit bezoek is de situatie in de gerberateelt beproken: hoe gaan telers om met zwavel en wat is noodzakelijk voor een effectieve toepassing? Dit leidde ertoe dat het zwaveltablet, een nieuw product voor de Nederlandse markt, nu ook daadwerkelijk beschikbaar is voor de gerberatelers.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: