Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De techniek in of leiding geven: het kan allemaal in de glastuinbouw

Onlangs is Kasgroeit gestart met het project ‘Sleutel aan je toekomst’. In het project worden medewerkers met technische affiniteit opgeleid voor de functie van technisch medewerker binnen de glastuinbouwsector, bijvoorbeeld als onderhoudsmonteur. Het idee is in de loop van vorig jaar ontstaan door de grote vraag vanuit de sector naar technisch personeel.

De bedoeling is dat de deelnemers gaan werken en leren tegelijk. Kasgroeit richt zich op mensen die technisch zijn maar daar geen opleiding in hebben gehad of er hun beroep van hebben kunnen maken. Deelnemers starten op het niveau van technisch medewerker. 

Inmiddels zit het project in de fase dat bedrijven en deelnemers zullen worden geworven. Op 7 maart organiseert Kasgroeit daarom een bijeenkomst voor bedrijven over het project ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’. Er zijn al 12 beschikbare plekken bij bedrijven. "Onlangs hebben we het eerste gesprek al gehad met een potentiële deelnemer. Deze persoon heeft in het verleden een opleiding in elektrotechniek gevolgd maar daar vervolgens nooit iets mee gedaan. Hij werkt inmiddels al achttien jaar bij dezelfde werkgever en ziet dit project als een unieke kans om toch weer iets met techniek te gaan doen."

Workshops 'Leren op de werkvloer'
Naast mensen van buiten de sector richt Kasgroeit zich ook op mensen die al in de sector werken en die hogerop willen, bijvoorbeeld als leidinggevende. Donderdag 14 februari werd de laatste workshop 'Leren op de werkvloer' in Luttelgeest georganiseerd. Zowel nieuwkomers in de sector als mensen met jarenlang dienstverband deden mee aan de workshop. 

Voor meer informatie:
Kasgroeit
www.kasgroeit.nl
info@kasgroeit.nl 

 

Publicatiedatum: