Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flower Science bijeenkomst, 14 maart

Waar vind jij je mensen?

De krappe arbeidsmarkt is misschien wel de grootste uitdaging voor de tuinbouwsector op dit moment. Veel vacatures zijn moeilijk in te vullen. Toch zijn er ook nog steeds werkzoekenden die in eerste instantie niet aan de agrarische sector denken terwijl deze sector interessante banen te bieden heeft, zowel op MBO als op HBO niveau.

Daarnaast zien we een verschuiving in het aanbod van de beroepen. Door de technologische vernieuwingen worden bepaalde vacatures steeds minder aangeboden zoals belastingadviseur, makelaar, magazijnmedewerker of secretaresse. Deze mensen kunnen niet terugvallen op hun oude beroep. Ze kunnen wel over bepaalde competenties beschikken die ook voor onze sector zeer functioneel zijn, zoals bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden of zorgvuldig en nauwkeurig kunnen handelen. Eventueel met bij- of omscholing kunnen ze van grote betekenis zijn voor de sector.

Maar hoe verleid je deze werknemers om te komen werken in de tuinbouwsector? En waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken? Hoe aantrekkelijk is de sector eigenlijk als werkgever? Matchen de wensen van werkgevers wel bij de wensen van potentiële werknemers? 

Op donderdag 14 maart a.s. organiseren wij samen met Groen Onderwijs Centrum een interessante middag waarbij verschillende sprekers dieper in gaan op nieuwe kansen en veranderingen op de arbeidsmarkt in de groene sector. Partner voor deze kennisbijeenkomst is Uitzendbureau NWH Jobs uit Noordwijkerhout. U wordt om 15.30 uur verwacht aan de Gieterij 35, 2211 WC te Noordwijkerhout.

Programma:
15:30 uur inloop
15:45 uur opening door Greenport-wethouder Henri de Jong
16.00 uur – Inhoudelijke programma
Uitzendbureau NWH Jobs – Dennis van Wieringen
Waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken?
House of Skills – regio Amsterdam – Janneke Sinke
De arbeidsmarkt transformeert naar een op skills georiënteerde markt waar mensen vanuit andere sectoren doorstromen in de tuinbouw. Is jouw bedrijf ook aantrekkelijk voor deze groep arbeidskrachten? 
Kasgroeit – Anneke Postma
Kasgroeit neemt ons mee in de voortdurende ontwikkeling van mensen in de (glas)tuinbouw. Hoe bind en boei jij als ondernemer jouw mensen? 
18:00 uur – Netwerken met een hapje en een drankje
18.30 uur – Afsluiting

Deelname is kosteloos, aanmelden is verplicht.

Locatie: Uitzendbureau NWH Jobs, Gieterij 35, 2211 WC Noordwijkerhout

bron: Flower Science

Publicatiedatum: