Opknapbeurt voor de scherminstallatie van Schouten Opti-Fleurs

Tholen - Zoals je favoriete paar schoenen af en toe een nieuwe zool nodig heeft, heeft ook het materieel in een kas zo nu en dan een opknapbeurt nodig om de werkzaamheden lekker te laten lopen.

Bedrijfszekerder
Bij gerberakweker Schouten Opti-Fleurs werd vorige week een start gemaakt met de renovatie van de scherminstallatie. Luiten Greenhouses vervangt het atlasdraad en in de bovenste installatie maakt het trekdradensysteem plaats voor een semi-trekduw systeem. Bart Schouten: “Na elf jaar namen de draadbreuken in dat systeem steeds meer toe, en dat werden we wel zat. Een trekduwsysteem is niet alleen makkelijker qua installatie, het is ook bedrijfszekerder.

Ook komt er een nieuw diffuus doek, de RLD 25 FR O van Ridder. Bart: “Het zomerdoek dat we hadden, gebruikten we al een tijdje niet meer omdat het te donker was. In plaats daarvan brachten we diffuus krijt aan in de zomermaanden. Nu vervangen we dat voor een diffuus doek.”

Brandvertragend doek
De doeken komen over de hele oppervlakte van de tuin, zo’n 27.000 m2. Daarnaast krijgt een van de zijgevels een nieuw brandvertragend doek, de RBO 100 R FR W. Als de werkzaamheden over enkele weken voltooid zijn, kunnen gebroeders Schouten zich weer optimaal richten op het kweken van gerbera’s.

 

Voor meer informatie:
Schouten Opti-Fleurs
Meerlandenweg 47/49
1187 ZR Amstelveen
T: +316 261 421 15
E: info@schouten-opti-fleurs.nl
www.schouten-opti-fleurs.nl

Luiten Greenhouses
Kijckerweg 95
2678 AC De Lier
Tel: +31 (0)174-624486
info@luiten-greenhouses.nl
www.luiten-greenhouses.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven