Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
protesten halen niets uit

"Polenhotel" in Westland ondanks protesten

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Westland heeft gisteren drie mogelijke locaties voor het huisvesten van arbeidsmigranten bekend gemaakt. Het gaat om de locaties Elsenbosch aan de rand van Naaldwijk en Honselersdijk, Lange Broekweg in Naaldwijk en Arckelweg in Poeldijk. Daarmee is de kogel door de kerk en komt het 'tweede Polenhotel', met een geplande capaciteit van 252 bedden, en naar lang touwtrekken toch.

Voorafgaand aan de vergadering kwam een honderdtal boze Maasdijkers op de fiets naar het Raadshuis, om hun onvrede met de plannen kenbaar te maken. Tevergeefs, zo bleek later.

Elsenbosch is een nieuw te ontwikkelen gebied langs de burgemeester Elzenweg tegenover de woonboulevard in Naaldwijk. Hier is door Homeflex een plan uitgewerkt voor 300 bedden. Voor de oude renbaan aan de Lange Broekweg hebben twee uitzenders, Blue groep en Jobcenter Haaglanden, een plan gemaakt voor 290 bedden. Voor het bestaande pand op de Arckelweg 30 heeft uitzender Watch Out het initiatief genomen voor een verbouwing tot 86 bedden.

Gemeente Westland heeft de bovenstaande initiatieven beoordeeld op haalbaarheid en betaalbaarheid. Direct omwonenden worden vandaag geïnformeerd door de initiatiefnemers over de plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Iedere initiatiefnemer organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden waar informatie wordt gegeven en vragen worden beantwoord over de bouw, het beheer en het gebruik van de locatie.

Wethouder Zwinkels: “Met deze nieuwe locaties geven we invulling aan de taakstelling van het college om in nauwe samenwerking met tuinders en uitzenders 2000 extra bedden te realiseren in Westland. Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan de Westlandse (glastuinbouw)economie. Tuinders, uitzendbureaus en gemeente Westland zijn van mening dat bij een duurzame glastuinbouw, huisvesting dichtbij de werkplekken hoort. Goede huisvesting voor arbeidsmigranten is zeer belangrijk voor de Westlandse economie; zonder goede huisvesting wordt het voor bedrijven lastig om de komende jaren nog voldoende arbeidskrachten naar Westland te halen.” 

bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: