Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Together2Grow over productie in Ethiopië

"Zwaardere kwaliteit zorgt voor extra vraag"

Tholen - In het plaatsje Sululta, even ten noorden van de hoofdstad Addis Abeba in Ethiopië, teelt Together2Grow op 2.600 meter diverse rassen en kleuren alstroemeria's. Deze productielocatie heeft de kweker sinds 2016 in gebruik en met enige regelmaat komt men er poolshoogte nemen.

Afgelopen week was het de beurt aan een van de twee eigenaren Fedor van Veen. “Het klimaat is hier uiterst geschikt voor de alstroemeria’s”, vertelt hij, “en de productie loopt zoals verwacht. Onze klanten zijn erg enthousiast en dat zien we terug in de vraag. Kwalitatief is het een supergoed product.”

Het grote voordeel van telen op hoogte zit hem vooral in de relatief koele nachten, aldus Fedor. Daardoor is de groei van de bloemen rustiger, waardoor deze zwaarder worden. “In combinatie met veel licht in deze locatie ideaal.”

Hoewel de kas – deze werd afgelopen zomer vergroot en beslaat nu 1,6 hectare – bedoeld is voor productie, test de kweker er ook nieuwe variëteiten. Dit is naar eigen zeggen erg belangrijk in de rassenkeuze.

Together2Grow teelt op de locaties in Schipluiden, Poeldijk en Kwintsheul jaarlijks meer dan 35 miljoen stelen alstroemeria’s en florinca’s.


Together2Grow
Molenlaan 8
2636 AR Schipluiden
T: 015 3801 438
E: vanveen@together2grow.nl
www.together2grow.nl  

Publicatiedatum: