Bloemisten in de startblokken voor op-en-top bloemendag

Tholen - Bij de kwekers en de veiling is de grootste Valentijnsdrukte voorbij. Vandaag is het de beurt aan de bloemisten om de bloemen aan de consument te verpatsen. Rozen zijn onverminderd populair en het mooie voorjaarsweer werkt in het voordeel.

“Vrijdag en zaterdag zijn voor mij de beste dagen, maar Valentijn op donderdag staat op de derde plek”, vertelt Kristel van V&V Bloemen en Wonen. Voor de Bredase bloemist is het vandaag op-en-top bloemendag. “We krijgen vandaag veel mannen over de vloer en zij kiezen nog altijd vaak voor rozen. De echte traditionele man koopt een bos rode rozen, maar er zijn nog zoveel andere mooie grootbloemige trosrozen. Die laten we ook zoveel mogelijk zien, zodat men weet dat ze daarvoor ook bij ons terecht kunnen.”

Bij 4 Suze in Barendrecht werd gisteren al hard gewerkt aan de voorbereidingen en ook vandaag is het team er klaar voor. “We gaan weer mooie dingen maken”, vertelt Elske enthousiast. “Het zijn toch vooral rozen, die we vandaag verkopen. Die hoeven echter niet per se rood te zijn, roze en perzik kan ook. We verwachten de grootste drukte vanaf drie uur als mannen na hun werk een bloemetje komen halen. Veel van hen bellen even van tevoren, zodat we de bloemen klaar kunnen zetten.”

“We zijn tot zes uur open en we hebben van alles klaarstaan. Vandaag is het mooi weer en hangt de liefde in de lucht, dus we hebben er goeie hoop op”, lacht Jan van Mostert Bloemen in Hardinxveld.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven