Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Flora bestaat 1 jaar

Fair Flora, het label dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten, bestaat één jaar. Niet alleen groeide het aantal aangesloten telers, ook het productaanbod en de hoeveelheid afzetkanalen werden in korte tijd fors uitgebreid.

Fair Flora zag op 7 februari 2018 officieel het levenslicht tijdens de Garden Retail Experience in Nieuwegein. Daarbij werd de ambitie uitgesproken dat Fair Flora moest uitgroeien tot hét duurzame bloemen- en plantenlabel. "Een Fair Flora-plant is een plant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarbij wordt continu gewerkt om deze plant nog duurzamer te produceren”, liet Karolien Tesselaar een jaar geleden weten.

Het team, bestaande uit Karolien Tesselaar, Marleen van Arendonk, Marloes Fröling, Marina Kiur, Liza Sokol en Martine Reijm, viert de verjaardag van Fair Flora.

Inmiddels hebben 15 kwekerijen zich aangesloten, neemt het aantal producten onder het Fair Flora-label snel toe en komen er bijna dagelijks nieuwe afzetkanalen bij. Producten met het duurzame label worden op dit moment aangeboden via cash & carry, online aanbieders en detailhandel.

Volgens Tesselaar heeft de verhuizing van Fair Flora naar het nieuwe kantoor in het World Horti Center in Naaldwijk eveneens een positief effect. Het initiatief wordt vanuit de sierteelt nu nóg beter gevonden en is bovendien makkelijker te benaderen.

www.fair-flora.com

Publicatiedatum: