Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fijnmazig insectengaas voor Dümmen Orange

Tholen - In De Lier vorderen de bouwwerkzaamheden bij Dümmen Orange gestaag. Onderdeel van het project is de renovatie van de bestaande breedkapkassen. Het project is in handen van Zwirs Hortiprojects en Ventiguard heeft het insectengaas geleverd.

Tripgaas
Laurens Besemer van Ventiguard vertelt: “De breedkap vereist meer meetwerk dan een standaard Venlokas, omdat niet alle profielen aanwezig zijn. We hebben daarom goed meegedacht in de ontwerpfase. Het betreft zowel doorlopende nokluchting als drie-ruits ramen. Er is gekozen voor tripsgaas, het meest fijnmazige materiaal dat er verkrijgbaar is. Huisman Scherming heeft het gaas geïnstalleerd en daarbij aanpassingen aan het mechaniek gemaakt zodat het in de ramen paste.”

Toenemende insectendruk
Ventiguard is sinds 2018 op de markt voor insectengaassystemen en Laurens merkt dat de vraag naar insectengaas toeneemt. “De belangstelling vanuit de markt was van het begin af aan al groot. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwbouwprojecten maar ook om bestaande projecten waarbij geen gaas voorzien was tijdens de bouw, en waarbij nu de vraag naar insectengaas ontstaat. Naast steeds strengere eisen aan voedselveiligheid en de groeiende beperking van bestrijdingsmiddelen, merken we dat door het veranderende klimaat, de insectendruk toeneemt en daarmee ook de noodzaak om het gewas daarvoor te beschermen.”

De drukte zorgt ervoor dat Laurens op zoek is naar een projectleider om aan de vraag uit binnen- en buitenland te voldoen. “Klanten waarderen vooral de snelle levering van het gaas, tussen acht en twaalf weken. Tuinbouwprojecten zijn strak gepland en dan is het belangrijk dat de materialen op tijd binnen zijn.”

Ventiguard is van 19-21 februari te vinden op de HortiContact in stand F 121.

Voor meer informatie:
Ventiguard B.V.
Leehove 39
2678 MA De Lier
Tel: 0174 352 100