Christine Boldt, AFIF

VS : bloemenimport Valentijnsdag op koers ondanks shutdown

Het is bijna Valentijnsdag. In de Verenigde Staten komen de bloemen binnen in Miami, van waar ze in vrachtwagens worden gedistribueerd naar bestemmingen over het hele land. Alles lijkt soepel te verlopen, maar de aanloop was spannend. Voordat de piek in bloemenland goed en wel aanbrak, kreeg men te stellen met de zogenaamde Shut Down, de op zichzelf onbegrijpelijke praktijk van het platleggen van tal van overheidskantoren t.g.v. onenigheid aan de top (in dit geval een nog altijd niet opgeloste patstelling rond de befaamde Wall). Christine Boldt, executive vice president van de Association of Floral Importers of Florida (AFIF), verzekert ons echter dat de aanvoer van bloemen uit Colombia en Ecuador op schema ligt. "De hoeveelheid bloemen is vergelijkbaar of iets hoger."

Het merendeel van de bloemen die aankomen op de luchthaven van Miami komen uit Colombia en Ecuador en in de weken voor Valentijn neemt de import drastisch toe. Er zijn dan ook meer douane- en grensbewakingsinspecteurs (CBP) nodig om te helpen met de extra volumes. Toen kwam de shutdown "De sluiting van de regering in de VS was een van de belangrijkste uitdagingen voor dit Valentijnsseizoen. De 13 extra CBP-inspecteurs konden niet naar de luchthaven van Miami komen om te helpen met het verwerken van de extra volumes", aldus Boldt.

Het probleem werd echter opgelost doordat de inspecteurs ter plaatse bereid bleken een stapje bij te zetten. "Zij hebben ons uit de brand gered".

Aantal stelen gelijk tot iets hoger
Volgens Boldt ligt de hoeveelheid bloemen die uit Colombia en Ecuador is aangekomen op schema. "Wat betreft het totale aantal stelen dat aankomt voor de feestdag neigen we naar het hetzelfde volume of zelfs iets hoger dan vorig jaar."

Per boot
Dit jaar kwamen er minder bloemen per vliegtuig en meer over zee. "De luchtvaartmaatschappijen hebben het aantal vluchten dat beschikbaar is voor bloemenzendingen verminderd, terwijl een steeds grote deel per zeecontainer arriveert. De sector werkt al geruime tijd aan deze verschuiving."

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven