Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
25 februari t/m 1 maart, Venhuizen

Bezichtiging nieuwe Viola variëteiten Benary

Telers worden uitgenodigd om naar de nieuwe variëteiten van Benary te komen kijken tijdens de Benary Pansy Trials in Venhuizen. In week 9, van 25 februari t/m 1 maart, kunnen de Viola variëteiten van Benary bekeken en vergeleken worden met concurrerende variëteiten. Telers die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de Trials kunnen contact opnemen met customer.service@benary.com.

Inspire Plus
De grootbloemige Inspire Plus serie is nu beschikbaar in 20 kleuren en een grote variëteit aan mixen. Lichtblauw is een nieuwe kleur en deze bloemen kijken omhoog. De kleur past uitstekend in de serie, die een compacte plantenstructuur heeft. De Blue Blotch is verbeterd en  maakt indruk met een intense, stabiele blauwe kleur die vroeg en uniformer bloeit en een compacte groei met goede vertakking heeft. De voordelen van deze serie zijn de uitstekende timing en de korte tijd die de bloemen nodig hebben om op te bloeien. Binnen slechts enkele dagen staat de gehele serie in bloei. Inspire Plus is resistent en zeer duurzaam: de ideale Viola voor potten en packs. Het is zeer geschikt voor de vroege lente, maar ook voor de late herfst. De groei is uniform en compact en het produceert een stevig gebladerte en vult de potten snel op.

Viola cornuta F1 Admire
Deze serie heeft zich al enkele jaren bewezen op de markt en bestaat nu uit 21 kleuren en 9 mixen. Admire overtuigt met uitstekende prestaties in de lente en herfst. Het biedt de meest vroege uniforme bloei in vergelijking met de bekende concurrerende variëteiten. De enorm korte tijd die het nodig heeft om volledig op te bloeien maakt de variëteit erg aantrekkelijk. Binnen enkele dagen staan alle beschikbare kleuren voor de retail in bloei.

De drie nieuwe kleuren maken de serie compleet:

  • Admire Jolly Face: intensieve kleurstelling, vroeg, zeer goed vertakkende plant, bloem wijst omhoog, goede bloemenpresentatie.
  • Admire Marina: Mooie marinekleur voor de herfst en lente.
  • De bestaande Marina van de serie heet nu Deep Marina (past beter bij de kleurstelling).

In totaal zijn vijf kleuren verbeterd:

  • Admire Orange Purple Wing: kleurintensiteit is verbeterd, vult de pot snel op.
  • Admire Red Blotch: betere vertakking, intens rood.
  • Admire Yellow: uniformere planten, past beter bij de rest van de serie.
  • Admire Yellow Blotch: bloemt eerder dan de bestaande variëteit.
  • Admire Yellow Purple Wing: stabielere bloemvorm, kortere stam.

Inspire DeluXXe – Grootbloemig
De Inspire DeluXXe is ongeëvenaard wat uniformiteit, bloei en timing betreft. De nieuw geïntroduceerde Light Rose Blotch maakt de serie compleet. De lichte kleurtinten passen uitstekend bij de melanges; hun sterke bladeren vullen de pot snel op. De Inspire DeluXXe is perfect voor productie in de late zomer en in de lente. Hun prestaties in tuinen zijn ook uitstekend. Benary biedt in totaal 14 verschillende kleuren en 8 mixen aan in deze serie.

"ECO Priming"
"Priming" is een speciale zadentechnologie die de kieming versnelt en uniformiteit verbeterd. "ECO Priming" is een innovatieve priming methode van Benary die volledig vrij is van niet-natuurlijke stoffen. Tot nu toe gebruikten zaadverwerkingsbedrijven een schimmelbestrijdingsmiddel als priming methode bij violen, maar dat is bij deze innovatieve methode van Benary niet langer nodig. Hierdoor zet Benary een grote stap voorwaarts op het gebied van wereldwijde ecologische ontwikkeling.

Voor meer informatie:
Ernst Benary Samenzucht GmbH
Friedrich-Benary-Weg 1
34346 Hann. Muenden
Duitsland
T: +49 5541 700 9 0
F: +49 5541 700 9 20
E-mail: info@benary.de
www.benary.com

Publicatiedatum: