Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
update proef 'Effect Chloorhoudende ontsmettingsmiddelen op kwaliteit gietwater'

Effecten reinigingsmiddelen in circulatiewater

Het project 'Effect Chloorhoudende ontsmettingsmiddelen op kwaliteit gietwater' is in 2017 gestart met labproeven en een kasproef met gerbera bij Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw in Bleiswijk. Het laatste kwartaal van 2018 was besloten om binnen dit project eind 2018/2019 meer onderzoek te verrichten naar de mogelijke ophoping van schadelijke stoffen in concrete praktijkgevallen bij glastuinbouwbedrijven met de teelt van gerbera. Een update.

De afgelopen twee maanden is een eerste inventarisatie op zes gerberabedrijven uitgevoerd. Watermonsters zijn genomen en geanalyseerd. Er is gekeken naar chloorbleekloog, chloordioxide, waterstofperoxide en ECA water. Er is op vier locaties (na de mengbak, in de drainput, voor en na het ontsmetten) op de bedrijven gemonsterd om te zien of middelen aantoonbaar waren. Rond de zomer wordt een tweede meetronde uitgevoerd waarbij meer water wordt gedoseerd en meer middelen meegegeven. Na de tweede meetronde zal het duidelijker worden of de nu gevonden concentraties hoog of laag zijn en of er ophoping plaatsvindt. Inmiddels zijn de resultaten in de BCO besproken en is een iets aangepast plan voor de zomermeting in de maak.

bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: