GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs: groter assortiment, meer bezoekers

De GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs geldt als de internationale kick-off van het tuinseizoen voor de tuinplantenbranche. Door haar omvang is deze handelsbeurs een belangrijke graadmeter voor het marktsentiment in de branche. Op 5 en 6 februari vond de editie van 2019 plaats. Het internationale gehalte van de bezoeker was bijzonder hoog en dat maakte van de Voorjaarsbeurs naast een handelsbeurs echt een 'place to be' voor professionele vakgenoten.

Het zeer diverse en visuele aanbod kenmerkt GROEN-Direkt beurzen. Naast populaire tuinplanten biedt GROEN-Direkt ook de nieuwste soorten, bijzondere exclusieve partijen, een breed Mediterraans aanbod en solitairen. Dit aanbod was op deze Voorjaarsbeurs nog groter dan voorgaande jaren.

Het belangrijkste beursnieuws op een rij:

1. Positieve handelsstemming
De bezoeker (handelaren en inkopers uit heel Europa) was ronduit positief. Het assortiment op zowel de monsterbeurs als op het Produkt Promotie Plein was ondanks de schaarste ongekend goed. Dit, en de ongekende drukte, maakte de koper letterlijk 'gretig en koopgraag'. Het eindresultaat na twee beursdagen is ruim plus 10% omzet.

2. Toegang tot volledig aanbod kwekers
Kwekers telen vaak een sortiment van vele honderden soorten. Via de vernieuwde inkoopmogelijkheid ‘Concepten’ biedt GROEN-Direkt vanaf de Voorjaarsbeurs toegang tot dit enorme aanbod. Dit is in 2019 extra uitgebreid met nog meer sortiment en mogelijkheden. Op de beurs werd ‘Concepten’ extra uitgelicht op het Conceptplein met talrijke pallets. Iedere pallet met een greep uit het sortiment van een kweker.

Vanaf de Voorjaarsbeurs kunnen inkopers ook via de webshop op www.groen-direkt.nl door het gehele aanbod van veel kwekers bladeren en die in kleine aantallen mee bestellen met hun GROEN-Direkt order. Voorheen was het aanbod op de webshop minder breed.

3. Mediterraans assortiment én Solitairenplein
Op de Voorjaarsbeurs trok het Mediterraans assortiment de aandacht door het bredere aanbod én een nieuwe presentatie langs het centrale pad. Op het nieuwe Solitairenplein konden de bezoekers extra grote heesters en bomen bewonderen én bestellen.

bron: GROEN-Direkt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven