EPSO organiseert vijfde internationale "Fascination of Plants Day"

De vijfde internationale "Fascination of Plants Day" zal op 18 mei 2019 plaatsvinden onder de paraplu van de European Plant Science Organisation (EPSO).

Het doel van deze dag, georganiseerd op initiatief van plantenwetenschappers over de hele wereld, is om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen overal ter wereld gefascineerd raken over het belang van plantenwetenschap, duurzame productie van voedsel, tuinbouw, bosbouw en de productie van plantaardige producten als papier, hout, chemicaliën, energie en farmaceutica.

Iedereen is uitgenodigd, van scholen tot telers, om mee te doen en een bijdrage te leveren aan dit initiatief. Veel plantkundige instituten, universiteiten, scholen, botanische tuinen, musea en telers hebben in 2012, 2013, 2015 en 2017 hun deuren geopend voor de Fascination of Plants Day.

De Fascination of Plants Day bestaat uit een aantal evenementen georganiseerd in theaters, cafés, stadspleinen en parken. Het doel van dit jaar is om het record te breken van de 1000 evenementen die in 2017 werden georganiseerd. De Fascination of Plants Day vindt officieel plaats op 18 mei en de meeste evenementen worden op deze dag georganiseerd. Desalniettemin is het mogelijk om gedurende de hele maand mei evenementen te organiseren.

Voor meer informatie: plantday18may.org

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven