Fleuroselect presenteert drie Gold Medals voor 2020

Fleuroselect heeft de Gold Medal winnaars voor 2020 bekend gemaakt. Elk van deze doorbraken in veredeling scoorde uitstekend op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie en wist de jury en ervan te overtuigen de Gold Medal toe te kennen.

De bekroonde noviteiten zijn vanaf dit jaar beschikbaar voor kwekers en in 2020 voor de handel.

Leucanthemum x superbum Madonna - PanAmerican Seed
Hier is de volgende ster in grootbloemige margrieten! Deze noviteit uit zaad is ontwikkeld om te concurreren met variëteiten die uit stek zijn opgekweekt. Madonna ziet er niet alleen prachtig uit in potten en bakken, maar geeft ook geweldige resultaten in bloemperken in de tuin en in openbare ruimtes. Deze margriet is makkelijk te verzorgen, maakt telkens nieuwe bloemen aan en bloeit van de zomer tot de vroege herfst.

Een Gold Medal wordt verleend aan een doorbraak in de veredeling. Madonna is een sterk verbeterde grootbloemige margriet die uit zaad wordt opgekweekt en een echt alternatief vormt voor de variëteiten uit stek. Vanwege de verbeterde uniformiteit in hoogte en groeiwijze waren de juryleden unaniem in hun besluit om de Gold Medal 2020 toe te kennen.

Silene pendula Sibella Carmine - Van Hemert & Co
Sibella Carmine is een kleursensatie voor potten, bakken en perken. Tuinders kunnen deze silene kweken als een tweejarige vroege lentebloeier voor manden en containers of als een klassieke eenjarige om zo het aanbod aan perkplanten te verrijken. Met Sibella Carmine gaat retail de lente- en zomerverkoop aanzwengelen. Consumenten zijn gek op de waterval van bloemetjes, die niet alleen prachtig tot zijn recht komt op het terras maar ook een geweldige grondbedekking in de tuin vormt.
 
De juryleden stemden unaniem in met de toekenning van een Gold Medal aan deze silene vanwege de kleurintensiteit, de heldere semidubbele bloemetjes en de vroege bloei.

Tropaeolum minus Baby Rose - Takii
Hier is Baby Rose, Takii’s nieuwste spruit in de reeks niet-hangende Tropaeolum. Net als andere Oost-Indische kers is Baby Rose uitstekend geschikt om zelf te zaaien in de tuin. Vanwege de zeer compacte groeiwijze ziet Takii eveneens nieuwe commerciële mogelijkheden voor de productie in pluggen en potten. Met haar nieuwe, dieproze bloemkleur is Baby Rose ook een prachtige aanvulling op het bestaande assortiment in pakjeszaad voor grotere oppervlaktes in de tuin of op openbare ruimtes.

De jury waardeerde de zeer compacte groeiwijze en vernieuwende kleur van Baby Rose, zag het potentieel voor professionele productie en kende daarom een Gold Medal 2020 toe aan deze nieuwkomer.

 
Voor meer informatie:
Fleuroselect
Ann Jennen
T: 0031 71 364 91 01
E: info@fleuroselect.com
www.fleuroselect.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven