Jeroen Noot aangesteld als programmamanager GreenPort NHN

Het bestuur van Stichting GreenPort Noord-Holland Noord heeft Jeroen Noot benoemd als programmamanager van GreenPort NHN. Per 1 maart is hij het gezicht van de organisatie. Jeroen Noot is al jaren in diverse functies actief op het scheidsvlak van overheid en bedrijfsleven. De laatste jaren is hij onder meer als projectleider actief voor Greenport NHN.

Jeroen neemt de taken van Rian van Dam over en zal verder bouwen aan de positie van de Greenport in de regio en daarbuiten. Rien van Tilburg: “Vanuit zijn achtergrond kent Jeroen zowel de wereld van de overheden als die van ondernemers en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Wij verwachten dat hij met zijn kennis en ervaring een verbindende factor is”.

De sector staat voor grote uitdagingen op gebied van duurzaamheid. Klimaatdoelstellingen, verduurzaming van het bodembeheer en stimuleren van de biodiversiteit vragen een intensieve samenwerking tussen ondernemers en onderzoekers. Jeroen Noot: “Agrarische ondernemers staan hierbij voor grotendeels vergelijkbare vragen en kunnen door kennisdeling sneller en beter resultaat boeken. Zorgen voor een goede samenwerking binnen en tussen sectoren zie ik als een van mijn uitdagingen.”

GreenPort Noord-Holland Noord vierde op 1 februari  haar 10-jarig bestaan. Volgens gedeputeerde Jaap Bond, voorzitter van de stuurgroep van de GreenPort, is het belangrijk om de inzet voor de agrarische sector de komende jaren voort te zetten. “De sector levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid en is van grote economische toegevoegde waarde voor Noord-Holland. Onze ondernemers lopen voorop met kennis en kunde. Door samenwerking tussen ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek kunnen we deze voorsprong uitbouwen. Met de nieuwe programmamanager kunnen we het werk van de GreenPort voortzetten.”

bron: Greenport NHN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven