Tuinbouwtalenten op Pro Manager Mastercourse door de Nederlandse tuinbouw

Afgelopen maandag startte de door Jungle Talks georganiseerde Pro Management Mastercourse Vegetables. Telers en teeltmanagers van over de hele wereld nemen deel aan deze twee weken durende toer door de Nederlandse tuinbouw, waarbij de nadruk ligt op de groententeelt. Aanwezig zijn 15 overwegend jonge ondernemers en leidinggevenden (tussen de 25 - 40 jaar).

Programma
Focus ligt de uitdagingen en vooruitzichten waar de teelt onder glas wereldwijd mee te stellen heeft. Onder andere wordt een bezoek gebracht aan Duijvestijn Tomaten, Wageningen Universiteit, Ridder, Koppert en Bom Group, stuk voor stuk innovatieve bedrijven waar men op de verschillende deelgebieden van het telersvak een lichtje op kan steken. Ter afsluiting wordt een gezamenlijk bezoek aan de Fruit Logistica in Berlijn gebracht.

Op bezoek bij Ridder ging men het gesprek aan over de manieren waarop nieuwe kennis en technieken in lokale markten geïmplementeerd kunnen worden. Denk daarbij aan data-analyse, artificial intelligence toepassingen, zelflerende computers en de steeds verder autonoom opererende kas. Men bracht ook een bezoekje aan 'Ridder-ambassadeur' Duijvestijn Tomaten, alwaar enkele deelnemers voor de camera hun impressie delen:


 

Voor meer informatie:
Ridder
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven