Bijenwerkdag op biologische zorgboerderij de Dennenkamp

Mensen, die meer willen weten over bijen en biodiversiteit, zijn van harte welkom op de bijenwerkdag in Rekken. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert op zaterdag 23 februari een inspirerende bijenwerkdag op het erf van biologische zorgboerderij de Dennenkamp. Samen met cliënten van de zorgboerderij en bewoners uit de buurt wordt een bloemenstrook ingezaaid en een groot insectenhotel gemaakt. Helpt u mee? U krijgt allerlei tips en inspiratie om in uw eigen omgeving iets extra’s te doen voor bijen en andere dierlijke bewoners. De bijenwerkdag vindt plaats van 10 uur tot uiterlijk 13 uur op zorgboerderij de Dennenkamp, Van Ouwenallerlaan 17 in Rekken. Voor koffie, thee, koek en soep wordt gezorgd. Na afloop krijgt u een biologisch gekweekte bijenplant. Deelname is gratis. 

Inspirerende voorbeelden voor meer wilde bijen
Deelnemers aan de bijenwerkdag zien inspirerende voorbeelden op het erf van biologische zorgboerderij de Dennenkamp hoe ze hun eigen leefomgeving kunnen inrichten voor meer bijen en andere dieren. U leert over inrichting en beheer van landschapselementen zoals bijenhagen, bijenbosjes en bloemenranden. En u krijgt tal van tips om in de eigen omgeving toe te kunnen passen.

Bloeiend Bijenlandschap Berkelland
De bijenwerkdag in Rekken maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Berkelland. Dit project heeft als doel om het leefgebied van wilde bijen te verbeteren. Ook andere dieren profiteren daarvan. Samen met agrariërs, bewoners, gemeente, bedrijven en lokale organisaties bouwt Stichting Landschapsbeheer Gelderland aan een bloeiend landschappelijk netwerk. Door middel van aanplant en ecologisch beheer, ontstaat op biologische zorgboerderij de Dennenkamp een groot “wilde bijen biotoop”. In de omgeving van deze zorgboerderij liggen kansen om dit bijenlandschap verder uit te breiden. Bewoners uit Rekken en omgeving kunnen daar goed bij helpen.

Dit project wordt gefinancierd vanuit het landelijke project Nederland Zoemt. De Nationale Postcode Loterij maakt dit project mogelijk.

Klik hier voor meer informatie. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven