Nieuwe inzichten in wortelmilieu door samenwerking Klasmann-Deilmann en startup Sigrow

De samenwerking tussen Klasmann-Deilmann en sensor startup Sigrow heeft geresulteerd in innovatieve inzichten en voordelen voor glastuinders.

Startup Sigrow werkt samen met glastuinders om meer inzichten in hun teelt te bieden. Bij een van deze telers ontdekten ze dat de vochtigheidsgraad van het gebruikte substraat niet optimaal was. Daarom nodigde Javier Lomas van Sigrow een expert uit van substraatproducent Klasmann-Deilmann om de situatie te bekijken. Hierop werd een nieuwe, op de omstandigheden afgestemde substraat samenstelling, voorgesteld. Met de sensoren van Sigrow konden ze meten en laten zien dat de groeiprestaties in het aangepaste recept betere resultaten opleverden.

Momenteel gebruikt Klasmann-Deilmann ook Sigrow-sensoren bij andere telers. "Een aantal van onze klanten hebben besloten om hun eigen set Sigrow-sensoren te gebruiken. Het realtime inzicht in de meest relevante parameters van de wortelzone stelt telers in staat om hun teeltmethoden ook direct te verbeteren," zegt Sjors Beijer, projectleider innovatie bij de substraatproducent. Klasmann-Deilmann en Sigrow werken niet alleen samen om de resultaten van hun klanten te verbeteren, ze zijn ook gericht op het ontwikkelen van nieuwe innovaties voor kwekers.

Klasmann-Deilmann is de bedrijfsgroep in de internationale substraatindustrie met verkoop- en productiebedrijven in Europa, Azië en Amerika. Op elk continent vormen de substraten een vitale basis voor de teelt van fruit, groenten, eetbare paddenstoelen, sierplanten, bomen en vaste planten.

Sigrow is een jong bedrijf dat zich richt op het vereenvoudigen van de landbouw door middel van Internet of Things technologieën. Sigrow ontwikkelde een oplossing waarmee telers de meest fundamentele klimaat- en bodemfactoren voor groeiende planten kunnen meten, inzichtelijk maken en ernaar kunnen handelen.

StartLife, de Wageningse startup incubator, faciliteert ondernemers om Food & Agtech startups te bouwen en te laten groeien. Sinds 2011 heeft StartLife 250+ startups gefaciliteerd, ondersteund en gefinancierd.

Ga voor meer informatie over deze samenwerking naar https://start-life.nl/klasmann-deilmann/

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
Klasmann Deilmann Benelux
Nieuwe Waterwegstraat 34
NL-3115 HE Schiedam
www.klasmann-deilmann.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven