Heibel rond bloemenautomatiek in Drenthe

Een knap staaltjes ambtelijk gestuntel, zo lijkt het. Afgelopen dagen waren tulpenkwekers Jan en Yvonne Vos uit Drenthe in het nieuws met hun zojuist geopende 'tulpenautomatiek'. Al jaren verkochten zij op straat bosjes tulpen, maar het gebeurde steeds vaker dat men de noodzaak daarvoor een knaak in de brievenbus te gooien niet zo zag. Vandaar de automatiek en uit alle hoeken kreeg men leuke reacties.

Twee dagen na de opening, zo berichtte het Dagblad van het Noorden, stonden twee handhavers van de gemeente op de stoep. Dicht die automatiek, zo was de boodschap. Op de vraag waarom dan, moest men volgens de tulpenkweker het antwoord schuldig blijven. Navraag bij de gemeente leverde vooralsnog ook geen verklaring op. "Ik krijg een indruk van totale willekeur", laat Vos optekenen. "Overal aan de Hoofdweg staan stalletjes. Wij verkochten ook al tien jaar tulpen in ons stalletje bij huis. Nooit iets van gehoord. Dan krijg je een beetje publiciteit en is het ineens een probleem?”

Klik hier voor het artikel in DvhN - en hier voor een follow-up van dezelfde krant, waaruit blijkt dat de kweker overstelpt wordt met steunbetuigingen.

Afbeelding is afkomstig uit deze video van RTV Drenthe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven