Yonatan Nevo van Jetty Flowers:

"Lang vaasleven hortensia's wordt steeds belangrijker"

"In de afzet van natuurlijke en gekleurde hortensia's wordt het vaasleven steeds belangrijker. Supermarkten, zowel in de VS als in Europa, zijn op zoek naar producten die langer meegaan, zodat klanten minstens een week lang van hun bloemen kunnen genieten. In samenwerking met onze klanten lukt het ons nu om dit te realiseren."

Yonatan Nevo bij IFTF 2018 in Vijfhuizen

Werken met kleine telers
Jetty Flowers is een handelsbedrijf dat streeft naar kwalitatief hoogwaardige producten met een lange houdbaarheid. Om dat te bereiken, werken ze samen met zo'n 60 tot 80 kleine telers. "Deze bedrijven kweken hortensia's op een halve of een hele hectare naast hun huis en voeren de bloemen aan per pick-up truck," vertelt Yonatan Nevo van Jetty Flowers. "We controleren elke bloem op kwaliteit en de bloemen die niet aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, nemen ze weer mee terug."

Hortensia's voor Boston Marathon
Sinds vijf jaar is het kleuren van hortensia's hun specialiteit geworden en hebben ze unieke knowhow ontwikkeld. "We hebben verschillende kleurtechnieken en elke variatie die de klant nodig heeft. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat onze klanten verwachten dat elke zending dezelfde kwaliteit, toon en kleuren krijgt, dus consistentie is onze naam. Wij zijn in staat om op alle mogelijke manieren aanpassingen te maken. Voor de Boston Marathon, die in april plaatsvindt, zijn wij door supermarkten in Boston gevraagd om hen te voorzien van hortensia's met een speciaal logo. Ook voor Moederdag, Pasen en de zomer vragen supermarkten om speciale ontwerpen," aldus Yonatan.

Op zoek naar mogelijkheden in China
De meeste telers en de locatie waar de bloemen worden geselecteerd en gekleurd, bevinden zich in Rio Negro, niet ver van Medellin, Colombia. Het hoofdkantoor van Jetty Flowers is gevestigd in Ecuador. Zij verschepen naar Europa, Azië, het Midden-Oosten, Canada en de Verenigde Staten. Hun producten zijn te vinden in de detailhandel en de groothandel. "Zuid-Korea was jarenlang de meest veeleisende markt voor hortensia's van topkwaliteit, maar sinds we onze eigen faciliteit hebben geopend, met ons toegewijde team, werken we hard om slechts één kwaliteitsparameter voor alle markten te hebben," zegt Yonatan.

"We streven er ook naar om in China te participeren. Daarom exposeren we op de Flower Expo China in Guangzhou van 17-19 maart."

Jetty Flowers heeft zijn nieuwe hortensiacatalogus voor 2019 klaar, die kan worden opgehaald bij beursstand T21 - 2A. Er is ook een digitale versie beschikbaar.

Voor meer informatie:
Jetty Flowers
Yonatan Nevo
Email: yonatan@jettyflowers.com
www.jettyflowers.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven