Ronald Lamers

Tijden zitten mee voor SierteeltSales

Tholen - Sinds kort heeft SierteeltSales er weer twee nieuwe kwekers bij nl. Huyskweker Arnhem-Nijmegen, kweker van Saintpaulia ‘Bloomies’ is nu sinds een paar weken aangesloten en vanaf 1 februari maakt ook kweker Bram Breugem van de sales support gebruik. Bram Breugem, in de markt beter bekend als BB Plant, teelt Zantedeschia, Euphorbia (Kerstster) en in het najaar komen daar nog groene kamerplanten in 14 cm potten bij. De kwekerij zit in Bleiswijk. “Daar hebben we afgelopen jaar eens een gesprek gehad. Zijn dochter zit ook nog bij hem in het bedrijf, maar door nieuwe/andere werkzaamheden kwam de verkoop wat in het gedrang en zijn we weer een keer om de tafel gegaan”.

De kwekersopbouw verloopt naar wens, nadat Ronald Lamers het afgelopen jaar zijn bedrijf heeft gerestyled. Ook heeft hij Cees Bronkhorst in de arm genomen om samen een nog breder assortiment aan zijn klanten te kunnen aanbieden. Maar dat is niet altijd zo geweest,  vertelt Ronald.

“Ik heb in het verleden gewerkt als Bemiddelaar, Veilingmeester en Aanbodmanager, maar wilde op een gegeven moment voor mezelf beginnen. Ik kende de weg en had inmiddels een groot netwerk opgebouwd. Het leek mij toen een logische keuze om voor mezelf te beginnen. In 2009 zette ik de stap en toen klapte de economische crisis eroverheen.”

“Ik stond als het ware gelijk met de rug tegen de muur”, vervolgt Lamers. “Je krijgt te maken met faillissementen van bedrijven waar je niets aan kunt doen en die uit financiële nood direct weer afscheid van mij moesten nemen. Er was geen sprake van een stabiele markt, de consument hield de hand op de knip en heeft dat bovendien lang volgehouden. Dat was geen makkelijke tijd, maar de andere kant van de medaille was, dat ik voor mijn klanten nog meer kon betekenen.”

En dat, zo gelooft Ronald, heeft het fundament gelegd voor alles wat daarna kwam. Nu zijn de tijden beter en kan hij investeren. Zo is SierteeltSales te zien op allerlei beurzen, proberen hij en Cees überhaupt veel zichtbaar te zijn en hebben ze er sinds kort zelfs een tweede auto bij. “We proberen vooral veel persoonlijk contact te hebben met (potentiële-) klanten van “onze” kwekers. Eigenlijk komen we bijna elke week ook wel even aan bij onze kwekers. Dat willen we blijven doen, want we zijn blij met onze huidige kwaliteitskwekers. Tegelijkertijd hebben we er graag nog enkele kwekers bij, omdat we de klant een nog breder assortiment willen aanbieden en zo nog meer service kunnen verlenen. Als we daarvoor in de komende jaren nog één of meerdere mensen extra bij nodig hebben, gaan we die zoeken.

Voor meer informatie:
Sierteelt Sales
Nijverheidstraat 45
6681 LN - Bemmel
M: +31 6 57 88 25 26
E: info@sierteeltsales.nl
www.sierteeltsales.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven