Nieuwe terminal IPHandlers bijna opgeleverd

In Aalsmeer op slechts enkele minuten van Schiphol airport wordt de laatste hand gelegd aan de uitbreiding van IPHandlers. De luchtvrachtafhandelaar bouwt een gloednieuwe terminal aan de overkant van de hoofdvestiging. Deze extra 6000m2 aan de Noordpolderweg zal voornamelijk worden gebruikt voor het afhandelen van groente en fruitzendingen. Met deze uitbreiding zal de oppervlakte van IPH van 10.000m2 toenemen naar 16.000m2. Met totaal 23 docks zal de wachttijd voor trucks tot een minimum worden beperkt.

Uitbreiding was noodzakelijk omdat het bedrijf enorm is gegroeid. IPHandlers is gespecialiseerd in afhandeling van bederfelijke luchtvracht. In eerste instantie veelal bloemen maar steeds meer groente, fruit en kruiden importeurs uit heel Europa maken gebruik van de service en faciliteiten van IPHandlers. De verse producten werden al separaat van de bloemen opgeslagen maar krijgen nu een eigen terminal. Deze locatie zal onder de naam Amsterdam Perishable Center eind maart worden gestart.

De 6000m2 van APC is geheel geconditioneerd en zal worden onderverdeeld in diverse cellen met verschillende opslagtemperaturen. Op deze manier kan een optimale oplossing worden geboden voor alle verse AGF. Voor de diverse keuringsinstanties is een speciale inspectieruimte ingericht.

HACCP
De nieuwe terminal voldoet aan de HACCP richtlijnen. Daarmee is de hele keten, van producent tot consument, gecontroleerd.

Fruit Logistica
IPHandlers is ook weer present op de Fruit Logistica in Berlijn. In hal 23 / F-02. Met behulp van VR brillen is het mogelijk om in Berlijn virtueel door de IPH vestigingen te lopen.

Voor meer informatie:
René Baan
IPHandlers
Noordpolderweg 20
1432 JH Aalsmeer
rbaan@iphandlers.nl
www.iphandlers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven