Limex gaat over van vader op zoon

Joep Janssen heeft het bedrijf Limex Machine Exploitatie BV overgenomen van zijn ouders. Het is bijna dertig jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht door zijn vader, die toen startte met het reinigen van groentekisten op veilingen met behulp van mobiele krattenwasmachines. Gevolgd door een eigen productie van wasmachines en de introductie van was services op locatie van de klant. Inmiddels is Limex uitgegroeid tot een internationale aanbieder van wasmachines voor het reinigen van kratten, trays en emmers voor de food en agro sector.

In februari 2018 werd Limex Cleaning Solutions opgericht (LCS BV) dat zich, onder leiding van Jan van Hoef volledig richt op de dienstverlening werkzaamheden. Op dat moment trad Joep Janssen aan als algemeen directeur bij Limex Machine Exploitatie BV, de machinebouw tak. Joep: “Mijn ouders hebben een gezonde en brede basis gelegd om als bedrijf te kunnen groeien. Hun kernwaarden, namelijk het leveren van degelijke kwaliteitsmachines en goede service, heb ik met de paplepel meegekregen. Deze waarden blijf ik uitdragen.”

Tuinbouw en sierteelt sector
Onder zijn dagelijkse leiding is Limex Machine Exploitatie BV zich steeds meer gaan profileren als aanbieder van reinigingsmachines in de tuinbouw en sierteelt branche. En die koers wil Joep voortzetten. “Ik zie in de toekomst voor Limex vooral veel kansen weggelegd in de tuinbouw en sierteelt en ga daar nog meer de nadruk op leggen. Dat is namelijk de sector waarin we de afgelopen decennia veel kennis hebben opgedaan en echt waarde toevoegen”.

Internationale groei
De beoogde groei vindt steeds meer over de landsgrenzen plaats. Joep: “We beseffen goed dat Nederland op het gebied van tuinbouwontwikkeling voorop loopt in de wereld. Als je in het hoogste segment meedraait, zoals Limex in Nederland doet, brengt dat vraagstukken met zich mee op het gebied van innovatieve oplossingen en ontwikkelingsmogelijkheden. Onze jarenlange ervaring geeft Limex op dat gebied een enorme voorsprong. Dat merken we nu ook in landen als Duitsland, Polen en Scandinavië waar de vraag naar onze oplossingen sterkt stijgt.”

Innovatie
Innovatie gericht op verlagen van verbruiken zoals water, chemie en thermische energie. Tevens gericht op alternatieve desinfectie methoden om tuinbouwschimmels en virussen te verwijderen. 

Voedselveiligheid
Ook de rest van de wereld weet Limex te vinden. “We hebben onlangs een nieuwe agent aangesteld in Chili. Sinds kort is daar de wet- en regelgeving op het gebied van tuinbouw en voedselveiligheid veranderd. Dat betekent dat er hogere eisen aan de hygiëne worden gesteld en de vraag naar onze wassers toeneemt.” De eerste wassers hebben intussen hun weg gevonden naar de Chileense fruitteelt.

Voor meer informatie:
Limex Cleaning Solutions
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
T: +31(0)77 307 44 12
F: +31(0)77 307 80 84
E: sales@limex.nl
www.limex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven