Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rianne de Baar, Aqua D&S:

"Door toevoeging van trilzeef gaat doekfilter langer mee"

Tholen - Doordat tuinders sinds 1 januari 2018 geen water vanuit de kas meer mogen lozen in het oppervlaktewater, moeten zij met oplossingen komen om het water te hergebruiken. Aqua D&S ontwikkelde met de filtratietoren een van die oplossingen. Door een trilzeef en een doekfilter samen te voegen, gaat het doekfilter langer mee.

Rianne de Baar: “Ons doekfilter wordt inmiddels door zowel groententelers als bloemenkwekers gebruikt. Het doek, variërend van 50, 20, 5 of 1 micron kan naar wens worden ingesteld op een capaciteit van 7, 14, 21 of 28 m3 per uur. Als een tuinder niet veel vuil water filtert, is het doekfilter voldoende. Maar bevat het afvalwater ook veel zand of bladeren, dan wordt er best veel doek verbruikt. In dat geval is het te overwegen om er een trilfilter bij te nemen. Door de trilfilter voor het doekfilter te zetten, wordt het meeste vuil onttrokken, waardoor het doekfilter langer mee kan.”


Bekijk hier een video van de Aqua D&S Doekfilter.

..En hier een video van de trilfilter.

"De filtratietoren is compleet. Het zeefdek kan nooit scheuren omdat het geheel verlijmd is op een geperforeerde plaat. De trilzeef is instelbaar. Je kunt hem dusdanig instellen zodat het gefiltreerde materiaal nat of zeer droog van de trilzeef afkomt." 

De filtratietoren bestaat uit een frame van RvS 304 of 316 en twee dubbelwandige polypropyleen bakken die het water na de trilzeef en het doekfilter opvangen. De trilzeef van 150, 100 of 75 micron filtert met een capaciteit van 28 m3 per uur. “Al het afvalwater, hoe vuil het ook is, kan op de trilzeef gepompt worden. Zodra het water door beide filters is gegaan, kan het indien nodig direct naar de ultraviolet of ultrafiltratie worden gepompt voor desinfectie.”

Voor meer informatie:
Aqua Development & Solutions B.V.
Everdenberg 7b, 4902 TT Oosterhout
Postbus 424, 4900 AK Oosterhout
Tel: +31(0)162-457990
Fax: +31(0)162-456680
r.debaar@aquadns.nl
www.aquadns.nl