Openbaar Ministerie: nachtelijke activiteit in kassencomplex is meer dan alleen paprika's bespuiten

Heroïne in tuinbouw voor de rechter na opmerkelijke videobeelden

Bij een normaal bedrijf gaat het personeel na een dag werken in de komkommers en paprika's naar huis. Niet in een kassencomplex in Bergschenhoek. Daar bleek uit camerabeelden dat er vooral 's nachts heel veel bedrijvigheid was. En niet voor reguliere teeltproblemen, maar voor de productie van heroïne zo stelt het Openbaar Ministerie dat gisteren startte met een zes dagen durende rechtszaak tegen elf mannen en een vrouw die verdacht worden van de productie en handel in heroïne.

Het onderzoek kwam in 2017 op gang na een tips over opvallende hoeveelheden azijnzuur die aan de kwekerij werden geleverd. Azijnzuur waarmee volgens het Openbaar Ministerie heroïne is geproduceerd. Inmiddels gaat de politie uit van zeker 500 kilo heroïne die er geproduceerd is, nadat er een camera werd geplaatst om het vermoeden van drugsopslag te bevestigen. 

Ondanks de opvallende beelden van nachtelijke bedrijvigheid, blijven de verdachten beweren dat ze van niets weten, schrijft onder meer het Algemeen Dagblad. Een van de verdachten bleef bijvoorbeeld volhouden 's nachts slechts paprika's te bespuiten met bestrijdingsmiddelen. 

Zowel Jorina Haspels van het AD als Saskia Belleman van De Telegraaf tweeten gisteren uitgebreid over de opvallende zaak. Zeker iets om de komende dagen dus in de gaten te houden voor wie geïnteresseerd is in alle ins en outs. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven