Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dick van Regteren, Genap Waterproof Solutions:

"Wereldwijd acteren maar toch lokaal bezig blijven"

Tholen - “Onze folies voor wateropslag worden over de hele wereld gebruikt. In nieuwe afzetgebieden starten we altijd eerst met export. Zodra we meer potentie zien, gaan we al snel op zoek naar een lokaal aanspreekpunt. Want export is prima natuurlijk, maar wel tijdelijk. Ik geloof echt in de kracht van lokale vestigingen. Er zijn zoveel voordelen uit lokale partners te halen. Telers profiteren daarvan. We proberen de samenwerking met onze partners te verdiepen,” vertelt Dick van Regteren van Genap.

In de afgelopen tien jaar zijn er forse sprongen gezet om de oneliner uit de titel ('think global, act local') van dit artikel te onderstrepen. Forse sprongen, maar geen ondoordachte en snelle sprongen. De keuze voor een distributeur is een doordachte keuze. De beslissing om die samenwerking verder uit te bouwen, is het gevolg van een al bestaande, prettige samenwerking.  

“The proof of the pudding is in the eating,” lacht Dick.  “Want daar draait het uiteindelijk om. Het opbouwen van een samenwerking is immers een lopend proces. We zien graag dat onze partners zich focussen op onze producten en zich zo min mogelijk laten ‘afleiden’ door andere producten die ze aanbieden. En verder is het prettig als ze combineren met het bieden van extra toegevoegde waarde aan de gebruikers van onze producten. Het is natuurlijk prettig voor onze telers als hun lokale contact zelf de servicewerkzaamheden kan  uitvoeren.” Vanuit ’s-Heerenberg worden partners natuurlijk wel ondersteund. Daarnaast kunnen alle partners mee profiteren van de ontwikkelingskracht van de R&D-afdeling.

Voordelen van lokaal
De lokale operatie zal de kostprijs doen dalen. Er zijn geen of minder kosten en tijdsverlies door het transport. Naast het transport kunnen douaneformaliteiten veel vertraging en kosten met zich mee brengen. Ook het tijdsverschil is niet altijd makkelijk te combineren. En tot slot biedt het natuurlijk veel voordelen om dicht op de lokale markt te zitten. Je kan de ontwikkelingen op de voet volgen en direct service bieden aan de klanten.

Genap
Genap bestaat inmiddels 70 jaar en biedt folieconstructies en folietoepassingen in de tuinbouw. In de productielocatie in Nederland (’s-Heerenberg), Kenia en India worden folieconstructies op maat geproduceerd. In ’s-Heerenberg staat het laboratorium en ontwerpbureau en wereldwijd worden projecten gemonteerd. In de eerste jaren lag de focus op Nederland om vervolgens naar de omringende landen te exporteren. Dat heeft zich als een olievlek uitgebreid. Met de samenwerking in Kenia, India, Dubai (verkoopkantoor Genap MidEast) en de toekomstige in Canada, worden klanten wereldwijd voorzien van de beste wateropslagsystemen die er beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Genap B.V.
Dick van Regteren
D.vanRegteren@genap.nl 
www.genap.nl 
T +31 (0)314 66 16 44
mobiel: +31 6-46763120
F +31 (0)314 66 21 37
Goorsestraat 1
7041 GA ‘s-Heerenberg
Nederland